Noi cazuri de tromboza inregistrate in Marea Britanie, dupa vaccinarea cu serul AstraZeneca!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 30 apr 2021, 12:34
Marea Britanie anunta noi cazuri de tromboza dupa administrarea vaccinului AstraZeneca.
Sursa: unsplash.com

Autoritatea de reglementare a Medicamentelor din Marea Britanie a transmis in cursul zilei de joi ca s-au inregistrat noi cazuri de tromboza, dupa vaccinarea cu serul AstraZeneca.

Desi s-au efectuat multe evaluari si cercetari pe teme vaccinului AstraZeneca, unele tari, printre care si Marea Britanie au continuat sa imunizeze populatia cu serul respectiv, motivand ca baneficiile vaccinului depasesc inca riscurile pentru majoritatea oamenilor, potrivit alephnews.ro

In Marea Britanie s-au inregistrat noi cazuri de tromboza, dupa administrarea vaccinului AstraZeneca!

Agentia de reglementare a medicamentelor si produselor medicale (MHRA) a transmis intr-o actualizare saptamanala a efectelor secundare ale vaccinurilor COVID-19, ca s-au inregistrat 209 de cazuri de formare a cheagurilor de sange dupa imunizarea cu vaccinul AstraZeneca,

comparativ cu 168 raportate saptamana trecuta, semn ca exista o crestere a numarului de persoane care au avut astfel de reactii adversa.

Potrivit romaniatv.net, cele mai recente informatii din Marea Britanie sustin ca au fost raportate alte 41 de noi decese, cauzate de tromboza, prin formarea cheagurilor de sange, la scurt timp dupa vaccinarea cu serul AstraZeneca.
Pana acum in Marea Britanie au fost administrare populatiei circa 22 de milioane de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca.

Care sunt principalele simptome ale trombozei?

Dupa ce s-au inregistrat deja multe cazuri de decese provocate de tromboza, dupa vaccinarea cu serul AstraZeneca, Agentia Europeană a Medicamentului a transmis o serie de recomandari persoanelor care au de gand sa se imunizeze cu acest vaccin anti-COVID-19. Iata simptomele la care trebuie sa fie atenti cei care au optat pentru vaccinul AstraZeneca.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Astfel, persoanele care au decis sa se vaccineze cu prima doza a serului AstraZeneca trebuie sa consulte imediat un medic specialist in boli cardio-vasculare, in caz că apar anumite semnale.

Printe simptomele unei posibile tromboze care pot sa apara in primele doua saptamani dupa vaccinare se numara: dificultățile de respirație, durere în piept, umflarea picioarelor, dureri abdominale persistente, dureri puternice de cap sau vedere incetosata.

De asemenea pot sa apara si alte reactii adverse precum: petele mici apărute sub piele la locul injectiei sau echimoze in alte parti decat la locul injectiei.

Citeste si: După AstraZeneca, încă un vaccin poate duce la apariția cheagurilor de sânge. Ce a anunțat Agenția Europeană a Medicamentului?

Citeste si: Persoanele de sub 60 de ani, vaccinate cu AstraZeneca, vor primi Pfizer sau Moderna la rapel! Unde s-a luat decizia?

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.