Noi decizii cu privire la legea pensiilor: „O pensie medie de 1900 de lei vă anunț că nu se mai poate. Este inuman” Ce a decis premierul Marcel Ciolacu

Author: Laura Macovei
Actualizat: 13 nov 2023, 14:14

Noi decizii cu privire la legea pensiilor: „O pensie medie de 1900 de lei vă anunț că nu se mai poate. Este inuman” Ce a decis premierul Marcel Ciolacu

Sursa: Facebook Marcel Ciolacu/Pixabay

Marcel Ciolacu nu renunță la legea pensiilor, acesta asigurând seniorii că se vor rezolva toate inechitățile din sistemul public de pensii, atât între femei şi bărbaţi, dar şi cele dintre persoanele pensionate în baza unor legi diferite.

Premierul Marcel Ciolacu  a vorbit în cadrul Summit-ului Autorităților Publice Locale din România despre majorarea pensiilor românilor. 

Ce a transmis premierul Ciolacu în legătură cu legea pensiilor

Premierul este determinat să majoreze pensiilor și mărturisește că este exclus să mai existe o pensie medie de 1900 de lei. „Este inuman.”

Când vorbim de PNRR, nu ar trebui să vorbim în primul și primul rând despre bani, ci în primul și primul rând despre reforme care sunt în PNRR.

Acesta era adevăratul pericol. Știu că s-au luat acele măsuri fiscale. Mai nou discuția aprinsă pe legea pensiilor, dacă este sau nu sustenabilă, anul acesta, anul viitor, în anii viitor. Eu nu am prins niciun bunic în viață și, acum, nu mai am părinți în viață. Dacă dumneavoastră credeți că trebuie să continuăm cu o pensie medie de 1900 de lei, vă anunț că nu se mai poate. Este inuman.
Avem cel mai scăzut prag al sărăciei din Europa. Nu se poate așa ceva. E adevărat, trebuie să găsim sustenabilitate, trebuie să venim cu o reformă fiscală în anii următori. Cu adevărat nu se va pune în aplicare în 2024, dar ea trebuie să pornească
”, a declarat premierul.

Citește și: Recalcularea pensiilor în 2024: Data de la care se aplică noua formulă de calcul a pensiilor

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ciolacu a precizat că susține în continuare legea pensiilor, care a fost contestată de PNL.

El a precizat că e nevoie de o reformă fiscală „echitabilă” și „predictibilă” în anii următori, în 2025-2026. 

Noua lege a pensiilor a fost aprobată de Guvern

Noua Lege a pensiilor va intra în vigoare de la data de 1 ianuarie 2024, iar aceasta va veni cu mai multe modificări în sistemul de pensii.

Cea mai importantă schimbare pe care o va aduce Noua Lege a pensiilor va consta în calcularea veniturilor celor vârstnici după o formulă diferită.

Citește și: Noi beneficii pentru seniori după adoptarea noii legi a pensiilor. Anunțul a fost făcut de șeful Casei Naționale de Pensii

Astăzi avem pe masa Guvernului proiectul noii legi a pensiilor din sistemul public. Este una dintre cele mai importante legi din acest mandat, care aduce două majorări de pensii în 2024. Prima va fi la 1 ianuarie, când va fi indexat punctul de pensie, cum prevede legea. A doua va veni la 1 septembrie, când majoritatea pensiilor vor creşte prin recalculare, reparând nedreptăţi majore ”,

a declarat premierul în deschiderea şedinţei Executivului.

 


Episodul 11 al serialului turcesc „Tablou de familie” este difuzat la Kanal D joi, 11 iulie 2024. Serialul mai poate fi urmări și online, live pe kanald.ro.