Noi detalii despre cazul copilului mort din Dolj după ce mama lui a folosit o soluție toxică în casă

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 03 iul 2024, 22:32

Un copil de 11 ani din Dolj s-a stins din viață după ce mama sa a folosit o substanța toxică în casă

Un băiat de 11 ani a murit, iar sora lui se află în terapie intensivă după ce părinții lor au utilizat o soluție toxică pentru deparazitarea animalelor în propria casă.

Un incident tragic a avut loc în județul Dolj, unde un băiat de 11 ani și-a pierdut viața, iar sora lui mai mică a ajuns la terapie intensivă după ce părinții lor au folosit o soluție toxică destinată deparazitării animalelor în gospodărie.

Băiatul de 11 ani ani s-a stins în drum spre spital

Mama copiilor a explicat că gospodăria lor era infestată cu purici, ceea ce a determinat-o să folosească o substanță antiparazitară atât în interiorul casei, cât și în curte.

Cea mai mare cantitate de substanță a fost aplicată în camera în care întreaga familie dormea. Deși a aerisit încăperea și a scos covoarele, măsurile de precauție nu au fost suficiente pentru a preveni tragedia.

Simptomele intoxicației au început să apară în jurul miezului nopții, când fata de 9 ani, fratele ei de 11 ani și mama lor au început să se simtă rău. Două ambulanțe au fost solicitate de urgență la locuință.

Din păcate, inima băiatului de 11 ani s-a oprit în drum spre spital, în ciuda eforturilor depuse de echipajul medical. Sora lui a fost internată în clinica de pediatrie a Spitalului Craiova, cu simptome de vărsături și intoxicație acută.

„A fost internată în clinica Pediatrie, cu sindrom de vărsătură și intoxicație acută.”, a declarat Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Craiova

Mama copiilor a fost și ea transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Citește și: Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu- Piteşti

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Citește și: La mulți ani! Mesajul emoționant transmis de soția lui Florin Niță cu ocazia aniversării de 37 de ani a portarului naționalei României: „Ne-am cunoscut când visele noastre nu depășeau un concediu la mare”

Familia nu era la prima utilizare în casă a substanței toxice

Investigațiile efectuate de poliție au relevat că substanța antiparazitară utilizată în locuință era destinată animalelor, precum oi, vaci, capre și porci, și poate fi achiziționată doar pe bază de rețetă de la medicul veterinar.

Profesorul Marius Ilie, specialist în parazitologie la USM Timișoara, a subliniat pericolul utilizării produselor veterinare pentru oameni.

„Exclus ca produsele veterinare să fie administrate în combaterea parazitozei la om. Are o capacitate de a pătrunde prin piele și atunci blochează anumiți receptori ai sistemului nervos.”, a explicat acesta.

Ancheta a dezvăluit că nu era prima dată când familia folosea această substanță.

Cu o săptămână înainte, băiatul fusese internat în spital cu simptome similare, dar legătura cu substanța toxică nu fusese făcută până acum. Dora Mihail, o vecină, a confirmat acest lucru: „Cu o săptămână de zile înainte băiatul l-au mai dus la spital și l-au ținut o zi.”

Cercetările în acest caz continuă într-un dosar de ucidere din culpă și vătămare corporală. Tragedia din Dolj servește ca un avertisment puternic privind pericolele utilizării necorespunzătoare a produselor chimice și subliniază importanța respectării instrucțiunilor și a consultării specialiștilor înainte de utilizarea oricărei substanțe periculoase în gospodărie.