Noi detalii despre starea băiețelului din Botoșani aruncat pe geam de către mama lui: „Se observă o ameliorare”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 07 sep 2023, 22:13

În ce stare se află acum băiețelul aruncat de la etaj

Sursa: wowbiz.ro

Un băiețel în vârstă de 3 ani se luptă pe patul de spital pentru a supraviețui. Acesta a fost aruncat, fără milă, de la etaj, chiar de către mama sa.

Fratele mai mic al băiatului a fost, și el, aruncat de la înălțime de către mamă, însă nu s-a mai putut face nimic pentru el.

Citește și: În ce condiții s-a stins gravida de la Botoșani! Doctorul care a încercat să-i salveze viața face dezvăluiri tulburătoare

Ies la lumină noi detalii despre starea de sănătate a băiețelului din Botoșani

În urmă cu o lună, o tânără din Botoșani și-a luat cei doi copii cu ea la un hotel, unde avea să recurgă la un gest extrem. Aceasta le-a dat drumul pe geam copiilor, urmând să se arunce și ea.

Însă, planul diabolic nu i-a reușit, pe deplin, așa cum se aștepta, întrucât autoritățile au împiedicat-o din a-și pune capăt zilelor.

În urma impactului cu solul, băiatul cel mic a decedat, dar, Gabriel, cel în vârstă de 3 ani duce și acum o luptă pentru supraviețuire. Imediat după tragicul incident, acesta a fost transportat la un spital din Iași, ai cărui medici au făcut declarații despre starea de sănătate a micuțului.

În urmă cu două săptămâni, doctorii nu îi mai dădeau multe șanse lui Gabriel, întrucât se afla într-o stare foarte gravă.

Însă, în mod surprinzător, acesta a început să se simtă mai bine. Medicii au anunțat faptul că băiețelul a început să răspundă la stimuli, remarcându-se o îmbunătățire la nivel neurologic.

„Despre pacientul în vârstă de 3 ani de la Botoșani putem spune în acest moment că se observă o ameliorare neurologic. Răspunde la stimuli, plânge”, a transmis managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf.

Maria”, din Iași, Alina Belu, citată de botosaneanul.ro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Gabriel nu mai are nicio șansă la viață. Al doilea copil aruncat de mama din Botoșani de la etaj va fi deconectat de la aparate

Băiețelul a ajuns în stare critică la spital

Imediat după ce a fost aruncat de la geam de către mamă, micuțul a ajuns la spital cu răni foarte grave. Gabriel se afla într-o profundă comă, iar, la acel moment, șansele de a-i fi remediate problemele păreau a fi nule.

Însă, chiar dacă medicii nu au vrut să dea speranțe deșarte, de curând, băiețelul a început să dea semne de vindecare.

„Copilul este în comă profundă. Din păcate nu sunt leziuni care să poată fi rezolvate neurochirurgical. Este o contuzie cerebrală gravă difuză, cu leziuni axonale difuze, care nu pot beneficia de un tratament chirurgical. Prognosticul este foarte rezervat. Scorul Glasgow al nostru este de 4, este un scor foarte aproape de ce numim noi moarte cerebrală.

Am reușit doar să îi punem un captor de presiune intracraniană care ne poate ajuta pentru tratamentul specific de Terapie Intensivă al acestui copil. În cursul zilei, dacă starea lui va permite, vom face și o rezonanță magnetică pentru a aprecia mai bine toate leziunile. Deocamdată este foarte instabil hemodinamic”, explica, în urmă cu ceva timp, directorul medical Marius Dabja, pentru ziaruldeiasi.ro.

Citește și: Noi detalii despre cazul mamei care și-a aruncat copiii de la balcon: ,,Nu am bănuit niciodată că o să facă asemenea gest”. Tatăl face dezvăluiri

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.