Noi detalii ies la iveală în cazul Anei Oros, femeia ucisă de câini. Ciprian Ciucu a făcut publică o convorbire telefonică dintre Poliția Locală Sector 6 și ASPA București

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 26 ian 2023, 11:57

Ciprian Ciucu a făcut publică o convorbire telefonică dintre Poliția Locală Sector 6 și ASPA București

Sursa: Facebook Ciprian Ciucu si Ana Oros

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a cerut demisia Dianei Pungă, city managerul Capitalei, după ce Ana Oros a fost ucisă de o haită de câini.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat miercuri, 25 ianuarie, într-o conferință de presă, că instituția responsabilă cu strângerea câinilor fără stăpân este Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor.

Citește și: „Astăzi sunt aici, ca să o iau pe Ana”. Trupul neînsuflețit al Anei Oroș a fost ridicat de către soțul ei. Bărbatul cere să se facă dreptate

Noi detalii ies la iveală în cazul Anei Oros, femeia ucisă de câini. Ce spune Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu dă vina pe ASPA. Primarul Sectorului 6 susține că polițiștii locali au anunțat cu o săptămână înainte ca Ana să moară că, în acea zonă, se plimbă o haită de câini fără stăpân.

Primarul sectorului 6 a cerut demisia Dianei Pungă, city managerul Capitalei, și a făcut publică o convorbire telefonică purtată pe 14 ianuarie, în care Poliția Locală anunța ASPA, prin dispeceratul PMB, cu privire la apariția unor câini fără stăpân în

zona Lacul Morii.

Citește și: Un copil de 13 ani a fost sfâșiat de câini în Teleorman. Scenele cumplite s-au derulat sub privirile îngrozite ale vecinilor, care nu au intervenit: ”Nu m-au luat vecinii, tati. Am fugit, am strigat"

Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6: „Pe 14 ianuarie, fix cu o săptămână înainte de a se petrece atacul, polițistul de proximitate al sectorului 6 a chemat ASPA, fiind anunțat dispeceratul PMB că o haită de zece câini ar fi acolo.

Acesta ar fi putut fi apelul salvator. Nu a venit nimeni. Până la atacul din 20 ianuarie, deci șapte zile mai târziu, nu se întâmplase absolut nimic. ASPA nu a reacționat, ASPA nu a dat niciun răspuns”.

Înregistrarea telefonică dintre Poliția Locală Sector 6 și ASPA București:

„Primăria Capitalei, bună dimineața!

Sunt inspectorul de serviciu de la Poliția Locală Sector 6.

Șefu, avem și noi o locație cu zece câini fără stăpân.

Adresa?

Strada Drumul la Roșu, în capătul străzii, este un teren viran acolo.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Strada Drumul la Roșu...

Este un teren viran, sunt zece câini fără stăpân.

Mi-am notat. O să transmit eu acum”.

Citește și: „Mi-e dor de tine, Ana! Ne vom întâlni acolo mai târziu”. Când și unde va fi înmormântată Ana Oroș, femeia atacată de câini în zona Lacul Morii

Ana Oros avea zeci de mușcături pe corp

Medicii legiști au descoperit pe trupul femeii zeci de mușcături. Potrivit acestora, Ana a murit în câteva minute, după ce i-a fost secționată artera femurală.

Fostul soț al Anei a mers la INML să ridice trupul neînsuflețit. Este singura persoană apropiată care se poate ocupa de funerarii. Ana are o soră stabilită în Statele Unite ale Americii, care face tot posibilul să ajungă în țară.

Citește și: „Era fără haine pe ea, erau rupte, împrăștiate peste tot”. Ana Oroș a avut atât de multe mușcături pe corp, încât numărul lor nu a putut fi identificat

Ioan Daraban, fostul soț al Anei Oros: „Ana era un om foarte jovial, ne-am văzut cu Ana vineri seară, înainte de incident, vestea a fost teribilă, cutremurătoare, nu mi-a venit să cred, avea niște planuri să își petreacă weekendul cu fiul nostru. Ceea ce s-a întâmplat cu Ana este tragic și foarte dureros, cred că este practic inadmisibil, intolerabil ca în mileniul trei, într-o societate modernă și care se vrea și educată, pentru că Ana era un om educat, să se întâmple lucruri de genul ăsta”.

Anchetatorii au reușit, cu ajutorul veterinarilor, să ia probe de sânge găsite pe blana câinilor capturați de ASPA și le-au luat inclusiv amprentele dentare, pentru a vedea dacă se potrivesc cu mușcăturile de pe corpul Anei.  Aceștia vor să stabilească dacă Ana a fost ucisă de maidanezi sau de câini de luptă, așa cum susțin unii localnici.

Ana Măiță, președintele Asociației IREC pentru victimele atacurilor canine: „Când a ieșit din spital, cu sechele fizice teribile, fără piele pe scalp, cu carne lipsă pe mâini pe picioare, în spiritul ăla al ei de luptătoare mi-a spus așa: 'Îmi pare bine că am fost eu, pentru că putea fi un copil, putea fi ucis'. ASPA era obligată să strângă câinii de pe stradă”.

Citește și: Rezultatul autopsiei în cazul Anei Oroș! Care a fost cauza morții femeii sfâșiate de câini

Trupul Anei Oros va fi depus până joi, 26 ianuarie, la capela Cimitirului Giulești Sârbi, pentru ca apropiații să își poată lua rămas bun. Ana va fi înmormântată, sâmbătă, 28 ianuarie, alături de părinții ei, în Baia Mare, orașul său natal.

 

Taguri:

Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?