Noi detalii ies la iveală în cazul minorelor care s-au sinucis la Lupeni. Ce au descoperit medicii în organismul fetelor: ”Nu putem preciza exact”

Author: Diana Bostan

Tinerele care s-au sinucis la Lupeni erau drogate

Sursa: Facebook

Rezultatul examenului toxicologic a indicat faptul că Alexandra și Georgiana, cele două adolescente în vârstă de 15 ani din Lupeni, care au ales să-și încheie viața în mod tragic, erau sub influența substanțelor psihoactive.

Detalii șocante ies la iveală în cazul minorelor care s-au sinucis la Lupeni. Rezultatele inițiale ale examenului toxicologic în cazul celor două fete indică faptul că, la acel moment, ambele minore erau intoxicate cu drogul numit Cristal.

Alexandra și Georgiana erau intoxicate cu drogul Cristal în momentul în care au comis teribila faptă

Cele două adolescente au fost descoperite decedate, la începutul lunii decembrie, cu fețele îndreptate spre cer, semn că acestea ar fi sărit cu spatele către pământ.

Autoritățile au găsit la locul tragediei telefoanele, gecile și un pachet de țigări.

Rezultatele examenului toxicologic în cazul decesului celor două adolescente care s-au sinucis la începutul lunii decembrie în Hunedoara, au indicat prezența în corpul lor a unei substanțe psihoactive. Această substanță ar fi drogul Cristal, un drog ce face ravagii în rândul adolescenților de la noi din țară.

Citește și: Una dintre adolescentele care s-au aruncat de pe o fabrică din Lupeni și-ar fi anunțat moartea pe o rețea de socializare ”Am plecat mai repede ca anul 2023” Cum au fost găsite cele două victime

"A fost identificată prezența unei substanțe psihoactive în organismul celor două fete. Este vorba despre acel drog cunoscut sub denumirea de Cristal. Nu putem preciza exact în ce moment au consumat", susține procurorul Robert Scorța, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, potrivit Observatornews.ro.

Una dintre tinere ar fi postat un mesaj halucinant pe o rețea de socializare

Înainte de a comite gestul sinucigaș, una dintre adolescente ar fi postat un mesaj cu subînțeles pe o rețea de socializare. Tânăra ar fi scris" Am plecat mai repede ca anul 2023", potrivit Adevărul.ro. Una dintre tinere și-ar fi anunțat telefonic mama cu privire la gestul la care urma să recurgă, însă femeia a ajuns mult prea târziu, tinerele fiind găsite fără suflare pe un teren accidentat.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Anchetatorii le-au găsit pe cele două victime cu fața în sus, de unde reiese faptul că s-ar fi aruncat cu spatele și cu fața spre cer. Cele două tinere au căzut în gol 20 de metri, iar pe acoperișul clădirii au fost găsite telefoanele lor, geci și un pachet de țigări.

Apropiații și profesorii susțin că acestea nu aveau un comportament ieșit din comun sau care să de-a de înțeles că ar avea intenția să se sinucidă.

Citește și: Două adolescente din Hunedoara s-au sinucis împreună. Una dintre ele a informat-o pe mama sa că intenționează să recurgă la acest gest

Una dintre tinerele implicate în gestul sinucigaș i-ar fi comunicat mamei sale despre intenția sa de a recurge la sinucidere, acest lucru fiind factorul care a declanșat deschiderea unei anchete de către poliție.

”A sunat-o pe maică-sa şi maică-sa a sunat la 112, iar taică-su a plecat din Uricani cât a putut de repede, pentru că ştia că are probleme fetiţa.'', a spus primarul din Uricani, Dănuț Buhăescu.

Femeia a fost cea care a alertat autoritățile, dar, din nefericire, intervenția acestora a venit mult prea târziu. Tatăl tinerei, care este angajat al Primăriei din Uricani, a sosit primul la locul tragediei, însoțit de un pompier.