Noi detalii ies la lumină în cazul celor patru persoane decedate la fabrica de Cașcaval din Ibănești! Ce s-a descoperit în bazinul de decantare în care au sfârșit victimele

Autor: Diana Ghita

Cum s-a produs tragedia de la fabrica de cașcaval din Ibănești

Sursa: Facebook Tudose Dumitru; monitorulbt.ro

Duminică, 23 iunie, a avut loc o adevărată tragedie la o fabrică de cașcaval din Ibănești, după ce patronul și trei angajați au intrat într-un bazin de decantare.

Patru persoane, inclusiv Radu Tudose, patronul fabricii de cașcaval din Ibănești, județul Botoșani, au murit duminică după ce au intrat succesiv într-un bazin de decantare. Tudose a încercat să-și salveze angajații, dar a pierit și el, în pofida avertismentelor soției sale care i-a cerut să nu intre în bazin.

Toți cei patru bărbați care au intrat în bazinul de decantare de la fabrica de cașcaval din Ibănești au murit

Tragedia de la Ibănești a avut loc sub privirile îngrozite ale muncitorilor și soției patronului, conform Monitorulbt.ro. Toți cei patru au murit intoxicați cu monoxid de carbon.

Incidentul s-a declanșat când un angajat al fabricii a intrat în bazinul de 7 metri adâncime și și-a pierdut cunoștința. În încercarea de a-l salva, doi colegi au intrat după el, dar au sfârșit în aceeași situație.

În cele din urmă, patronul fabricii, un bărbat de 58 de ani, a intrat și el în bazin. S-a apelat urgent la 112, iar echipele de prim-ajutor și pompierii echipați corespunzător au intervenit pentru a scoate bărbații. Din păcate, doi dintre ei au fost declarați decedați pe loc, iar ceilalți doi au fost resuscitați și transportați la spital.

Citește și: Tragedia de la fabrica de cașcaval din Ibănești: Directorul a murit în timp ce își salva angajații

Angajații au alertat serviciile de urgență când au realizat că nimeni nu mai putea ieși din bazin. Pompierii au scos victimele, iar echipele medicale au intervenit imediat. Una dintre victime a fost conștientă și a fost transportată la spital. Ceilalți trei, găsiți în stop cardio-respirator, au fost resuscitați. Unul dintre ei a răspuns la manevre și a fost preluat de elicopterul SMURD. Doi bărbați au fost declarați decedați la fața locului, iar celelalte două victime au murit ulterior la spital.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Ce s-a descoperit în bazinul de decantare în care au sfârșit victimele de la fabrica de cașcaval din Ibănești

Patronul de 58 de ani a fost dus la Spitalul din Botoșani, unde a decedat la scurt timp. Un alt bărbat, de 43 de ani, a fost transportat la un spital din Iași, dar a murit și el sub îngrijirea medicilor.

Sursa citată relatează că, în bazinul fabricii, autoritățile au descoperit cantități mari de amoniac și acid sulfuric. S-au deschis mai multe anchete, inclusiv de către Inspectoratul Teritorial de Muncă și poliție, pentru a stabili circumstanțele tragediei.

Citește și: Răzbunare dramatică în Botoșani: O tânără a incendiat două mașini ale fostului iubit

„Se pare că unul dintre angajați a intrat în fosă.

Din cauza gazelor emanate, se pare că a și decedat. Celelalte trei victime au intrat, la rândul lor în fosă, în ideea de a-l salva pe cel intrat prima dată. Fiind un accident colectiv de muncă, cercetarea va fi preluată de un inspector din cadrul Inspecţiei Muncii Bucureşti”, a declarat Daniela Lozneanu, directorul ITM Botoşani, potrivit Monitorulbt.ro.