Noi detalii în cazul celor doi copii spulberați de un adolescent de 16 ani, în Pantelimon! Fetiței de 7 ani i s-a replantat piciorul, însă fratele ei nu a putut fi salvat

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 29 iul 2024, 12:59

Cum s-a produs teribilul accident în care au fost implicați doi copii

Sursa: Observator

În sectorul 3 al Capitalei, doi frați de 7 și 9 ani au fost grav loviți de o mașină condusă de un adolescent de 16 ani, care nu deținea permis de conducere.

UPDATE: Fetița de 7 ani a ajuns cu cvasiampuțatie de picior la Spitalul „Grigore Alexandrescu”. După o operație de 9 ore, membrul i-a fost replantat de la nivelul coapsei, în urma unei operaţii care a durat 9 ore. Conform Observator, minora se află într-o stare stabilă. După intervenția chirurgicală aceasta a fost intubată şi conectată la ventilație mecanică. 

Știrea inițială: Cei doi copii au fost spulberați de mașină în parcarea Parcului Pantelimon, în timp ce se întorceau acasă, însoțiți de mama, lor.

Accidentul s-a soldat cu moartea băiețelului de 9 ani, iar sora lui, de 7 ani, se află în stare gravă la spital și riscă să i se amputeze piciorul.

Martorii fac dezvăluiri cutremurătoare despre accidentul din Pantelimon

Într-un moment de neatenție și teribilism, tânărul aflat la volan a pierdut controlul mașinii și a lovit patru autoturisme parcate, înainte de a-i zdrobi pe cei doi frați.

Băiatul de 9 ani a fost resuscitat de echipele de urgență timp de zeci de minute, dar eforturile lor au fost în zadar. Sora lui mai mică, de doar 7 ani, a fost transportată de urgență la spitalul Grigore Alexandrescu, unde medicii au fost nevoiți să-i amputeze un picior din cauza rănilor extrem de grave.

„Pe băiat am înțeles că l-au resuscitat vreo 40 de minute, dar nu.

Pe băiat l-a resuscitat, dar şi pe fată. I-a prins între mașini am înțeles. Cică e în stare critică, am înțeles. Că i-a sfâșiat un picior sau ceva de genul. Şi e lovită şi la cap”, au povestit cei care au asistat la tragedie.

Citește și: Caz șocant în Capitală: Bunica și nepoata spulberate pe trecerea de pietoni de o șoferiță neatentă

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Mama copiilor a avut parte de un adevărat șoc atunci când și-a văzut copiii prinși între două dintre mașinile lovite de șoferul teribilist. Conform Observator, un martor a povestit întreaga scenă de coșmar: „ Am auzit țipete, şi era maică-sa, săraca. Şi doi copilași erau căzuți. Unde stau aici e jale! E jale! A omorât doi copii! Erau striviți, cum am văzut eu, aveau sânge pe cap”.

Ce a făcut șoferul de 16 ani după ce i-a zdrobit pe cei doi copii în Pantelimon

Adolescentul primise mașina de la un prieten pentru a face câteva ture prin cartier. Însoțit de un alt tânăr de 19 ani, șoferul începător a pierdut controlul vehiculului și a provocat tragedia. După impact, conștient de gravitatea situației, băiatul de 16 ani a fugit de la locul faptei.

„Am dat mașina să mi-o repare, că aveam toba de reparat, şi l-am trimis pe nepotul meu cu băiețașul ăsta şi ce s-a întâmplat acolo. Am rămas șocat. Nu îmi vine să cred că eu am dat mașina şi...”, a declarat cel care deține mașina care a provocat accidentul, conform sursei citate.

Citește și: Haos în Capitală: Un bărbat beat și fără permis a furat o mașină și a provocat patru accidente în Sectorul 4

Poliția a organizat imediat filtre în puncte cheie din Capitală pentru a-l găsi pe fugar. După câteva ore de căutări, adolescentul s-a predat la o secție de poliție. Ulterior, acesta a fost dus la reconstituirea accidentului și a fost audiat de Brigada Rutieră până târziu în noapte.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.