Noi imagini cu șoferul care a produs accidentul din Pantelimon au ieșit la iveală! Cei doi tineri ar fi schimbat locurile cu câteva clipe înaintea coliziunii

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 30 iul 2024, 18:13

Noi imagini de înaintea producerii accidentului au fost surprinse de o cameră de bord

Sursa: Observator News

Cei doi tineri au făcut schimb de locuri cu doar câteva minute înainte de a lovi mortal un copil și a răni grav pe sora lui.

Imagini noi, surprinse de camera de bord a unei mașini, arată cum tinerii din Logan au făcut schimb de locuri cu doar câteva minute înainte de accidentul devastator din cartierul Pantelimon.

La volanul autovehiculului se afla tânărul de 19 ani cu tricou alb

La volanul autoturismului implicat în accident apare un tânăr de 19 ani, îmbrăcat într-un tricou alb, care ar fi schimbat locul cu un adolescent de 16 ani înainte de a-i lovi pe cei doi copii.

Adolescentul de 16 ani, responsabil de producerea accidentului, a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere fără permis. Prietenul său, în vârstă de 19 ani, proprietarul mașinii, este cercetat sub control judiciar.

Judecătorii vor analiza multiplele capete de acuzare, iar viteza autoturismului urmează să fie stabilită cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere și a unui soft specializat care va analiza pagubele materiale.

Martorii susțin că cei doi tineri ar fi făcut schimb de locuri cu doar câteva sute de metri înainte de impact, însă acest aspect urmează să fie confirmat de anchetatori.

Băiețelul de 9 ani, care și-a pierdut viața în accident, va fi înmormântat joi, 1 august. Sora lui, grav rănită, a fost stabilizată de medici, dar din păcate și-a pierdut un picior.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Citește și: Când vor începe să se facă plățile pe cardurile de alimente. Românii vor primi 250 de lei înainte de marea recalculare din luna septembrie

Citește și: Cine este iubita lui David Popovici. Tânăra a izbucnit în lacrimi după ce înotătorul a obținut aurul olimpic la proba de 200 metri liber

Ce pedeapsă riscă proprietarul autovehiculului care se afla pe locul pasagerului

Imediat după accident, cei doi tineri au fugit de la locul faptei, însă au fost prinși de polițiști după ce anchetatorii au analizat înregistrările camerelor de supraveghere din zonă. Șoferul de 16 ani a fost testat cu aparatele Alcooltest și DrugTest, rezultatele fiind 0 și, respectiv, negative. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar un magistrat a emis un mandat de arestare de 30 de zile pe numele său.

Pasagerul din dreapta, proprietarul mașinii, a fost și el reținut de polițiști, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Conform legislației în vigoare, persoana care încredințează un vehicul unei persoane fără permis de conducere este pasibilă de aceeași pedeapsă ca și cel care conduce autoturismul. În acest context, tânărul de 19 ani riscă pedepse similare cu cele ale adolescentului de 16 ani care a provocat accidentul.

 


O nouă ediție incendiară a emisiunii ”Casa iubirii”. Mâine, 9 septembrie, se încing spiritele între Gagea și Julia, în timp ce Antoni va explica pozele în care apare alături de o tânără misterioasă.