Noi informații în legătură cu cheagurile sanguine provocate de vaccinul AstraZeneca. Reacția oficială a companiei farmaceutice: „În urma vaccinării a peste 17 milioane de persoane...”

Author: Amalia Georgescu
Compania AstraZeneca, prima reacție după ce mai multe țări au suspendat vaccinarea cu serul produs de ei
Sursa: unsplash

După ce au apărut suspiciuni în legătură cu reacțiile adverse provocate de vaccinul AstraZeneca, reprezentanții companiei farmaceutice au reacționat. Ce anunț au făcut despre vaccin?

Mai multe țări au luat decizia de a suspenda vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, totul după ce ar fi apărut reacții adverse severe în urma administrării vaccinului. În acest context, compania farmaceutică a luat atitudine și a dezvăluit care este, din punctul lor de vedere, adevărul despre cheagurile sanguine provocate de acest vaccin.

Are sau nu reacții adverse vaccinul produs de AstraZeneca? Răspunsul oferit de compania care produce vaccinul anti-Covid-19

Chiar dacă autoritățile din mai multe țări au decis să suspende vaccinarea cu AstraZeneca, compania farmaceutică a anunțat că în urma vaccinării a 17 milioane de persoane cu acest ser nu au fost confirmat riscul crescut de tromboze. 

Reprezentanții companiei care produce vaccinul anti-COVID-19 au subliniat că acesta nu reprezintă un pericol și că nu există date clare care să dovedească legătura dintre acest vaccin și apariția unor reacții adverse ca: embolism pulmonar, tromboză venoasă profundă sau trombocitopenie.

„O analiză atentă a tuturor datelor de siguranţă în urma vaccinării a peste 17 milioane de persoane în Uniunea Europeană şi în Regatul Unit cu vaccinul COVID-19 AstraZeneca nu a relevat nicio dovadă asupra unui risc crescut de embolism pulmonar, tromboză venoasă profundă sau trombocitopenie în niciun grup definit de vârstă, gen, lot sau într-o ţară anume. Numărul cazurilor de cheaguri sanguine raportate în acest grup (de 17 milioane de persoane) este inferior sutelor de cazuri care ar fi aşteptate să survină în rândul populaţiei generale.

Natura pandemiei a condus la o atenţie sporită asupra cazurilor individuale şi în raportarea evenimentelor legate de vaccinare noi mergem dincolo de practicile standard de monitorizare a siguranţei medicamentelor autorizate, pentru a asigura siguranţa publicului.”, au anunțat reprezentanții companiei farmaceutice AstraZeneca, potrivit stirileprotv.ro .

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Mărturisirile cutremurătoare ale românului vaccinat cu serul AstraZeneca din lotul carantinat! "A doua zi mi-a fost din ce în ce mai rău!"

Reacția companiei farmaceutice vine la scurt timp după ce mai multe țări din Uniunea Europeană au decis să suspende administrarea vaccinului AstraZeneca după ce a fost semnalate cazuri de tromoboze apărute în urma vaccinării. În alte țări, doar anumite loturi au fost carantinate, decizie luată și în România.

Cu toate acestea, autoritățile din România au precizat că este vorba doar despre o măsură de maximă precauție și că nu au existat manifestări neplăcute în urma administrării vaccinului.

După ce a analizat situația, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a precizat că poate fi administrat în continuare serul produs de AstraZeneca, având în vedere că nu există date clare care să confirme riscul apariției unor cheaguri sanguine.

Citeste si: Începe etapa a treia de vaccinare! Anunțul făcut de Florin Cîțu!