Noi legi pentru proprietarii de apartamente. Se dau amenzi mari dacă nu respectați aceste reguli

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 17 dec 2023, 03:05

Persoanele care locuiesc la bloc riscă amenzi mari dacă nu respectă anumite reguli.

Sursa: https://pixabay.com/

Persoanele care locuiesc la bloc riscă amenzi mari dacă nu respectă anumite reguli.

O femeie a fost amendată după ce vecinii au chemat poliția pentru că nu a respectat regulile din bloc.

Persoanele care locuiesc la bloc și nu respectă aceste reguli riscă amenzi mari

Persoanele care locuiesc la bloc și folosesc liftul într-un mod necorespunzător, pot fi sancționați prin lege și pot încasa amenzi. Asta a pățit o femei care a cumpărat un apartament vechi, în București, iar atunci când a început renovarea și a încercat să care cu liftul gunoiul scos din apartament, vecinii au chemat poliția, iar femeia a fost imediat amendată.

Citește și: Vești proaste pentru cei care stau la bloc! Ce amenzi riscă românii dacă folosesc necorespunzător liftul și dacă ascultă muzică la volum exagerat

O femeie a fost amendată de poliție după ce a cărat gunoiul cu liftul

Femeia a scris pe grupul de „Asociații de proprietari din România” următorul text: „Unde am greșit? De curând, am cumpărat un apartament în București, la etajul 5 al unui bloc de 10 etaje.

A trebuit cojit până la placă deoarece era îngrozitor de vechi și insalubru.

Astăzi, am chemat 3 persoane cu o dubă pentru a căra, din apartamentul în renovare, un număr de 50 de saci cu moloz și spărturi de gresie. După 30 de minute de cărat saci, cu liftul (care la nevoie era lăsat să fie folosit de locatari) am auzit scandal la parter. Era administratoarea chemată de un vecin de la parter, care striga că s-a făcut mizerie în lift și drept urmare a blocat liftul, a chemat poliția și am primit amendă 400 de lei pentru mizeria din

hol, praf mai ales. Urma a fi șters când terminam. Oricum am curățat.

Vecinul mi-a spus că nu am voie să folosesc liftul pentru cărat, doar pe scări, (5 etaje cu saci grei de câte 30 de kg???) Că liftul este doar pentru persoane. Că cine are câini plătește în plus la lift. Că trebuia să chem de la salubritate, dar salubritatea nu intră și în bloc”.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Amenzi mari pentru cei care ascultă muzică la bloc

De asemenea, o altă lege aflată în vigoare pentru cei care locuiesc la bloc se referă la volumul muzicii.

În urmă cu câteva zile, oamenii legii au acționat după ce mai mulți oameni dintr-un bloc din București s-au plâns de zgomotele pe care un bărbat le producea în apartamentul său.

Acesta a fost obligat de instanță să plătească daune morale de 10.000 de euro vecinilor săi.

Românii care nu respectă orele de liniște riscă amenzi mari

Totodată, românii care stau la bloc sunt nevoiți să respecte un program de ore de liniște. Potrivit legii, orele de liniște la bloc sunt 22:00-08:00 şi 13:00-14:00.

Programul de liniște poate fi modificat în urma unei decizii a adunării generale a asociației de proprietari, existând cazuri unde se mizează pe ideea ca programul de liniște din timpul zilei să fie cuprins între orele 13:00 – 16:00. De

asemenea, programul de liniște trebuie afișat chiar la intrarea în bloc. Locatarii care nu respectă acest program riscă o amendă, pe loc, de până la 1.500 de lei. Amenda poate crește atunci când persoana respectivă nu se află la prima abatere.

Citește și: Amenzi pentru românii care plantează zambile în grădina blocului! Oamenii legii au început deja controalele

Dacă există un vecin care nu respectă programul de liniște, puteți solicita intervenția polițiștilor. Aceștia pot interveni cu aparate care măsoară nivelul zgomotului și pot aplica sancțiunea.

Sursă: capital.ro