Noi majorări anunțate de PSD: Salariul minim al românilor creşte cu 450 lei, iar pensiile cu 10%

Autor: Diana Tilă

PSD a anunțat măsurile din noul pachet socio-economic pe care urmează să îl prezinte la reuniunea anuală premergătoare sesiunii parlamentare de la mare.

Liderii social-democrați vor ca salariul minim brut să se majoreze cu 450 de lei, iar pensiile cu 10%.

Citeste si: Ce se întâmplă cu voucherele sociale. Este vorba de banii a aproximativ 2,5 milioane de români

Noi majorări anunțate de PSD: Salariul minim al românilor crește cu 450 de lei, iar pensiile cu 10%

Ministrul Muncii, Marius Budăi a anunțat că PSD va propune ca pensiile să fie majorate cu un procent mai mare de 5,1%. Mai exact, variantele sunt 8, 10 sau 15%, cât este rata inflației astăzi, potrivit RomâniaTv.

„Noi am discutat și vom propune o majorare mai mare decât formulă din lege care prevede majorări de 5%, 5,1%”, a spus Marius Budăi, la Antena 3.

Acestă majorare a pensiilor ar fi bine-primită, spun românii însă, tot nu ar fi suficientă.

„Pensiile sunt extrem de mici, nu mici. La unele pensii ar trebui în funcție de valoarea pensiei să se majoreze. Ar putea să ia de la pensiile nesimțite de câștigă cât o casă și să le dea celor care sunt sub nivelul bunului simț ”, spun oamenii.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2023. Marius Budăi face un anunț important și despre pensii

De asemenea, salariul minim ar putea crește și el de la 1 ianuarie, până la 3.000 de lei brut.

„Chiar trebuia să se facă asta de foarte mult timp. Chiar dacă e târziu, e o idee foarte bună. Și așa trag de salariile noastre foarte mult. 50% facem cu statul. Nu știu dacă vor reuși să facă asta”, consideră românii.

Una dintre măsurile luate în calcul este majorarea salariului minim, până la 2.850

de lei, sau chiar 3.000 de lei, potrivit unor surse Antena 3. De asemenea, pensiile ar putea creşte de la 1 ianuarie.

„Noi suntem pe final cu acest pachet social. Chiar astăzi de dimineaţă am avut şi voi avea în continuare ultimele discuţii cu domnul ministru al Finanţelor, după care vom discuta cu liderii partidului, să prezentăm ceea ce noi am terminat practic aseară de lucrat, suntem pe construcţia finală.

Vom anunţa în termenul cel mai scurt ceea ce se întâmplă.

De alfel, eu cred că cetăţenii români s-au obişnuit ca atunci când PSD este la guvernare, grija pentru cetăţeni, pentru mediul de afaceri, pentru că nu vom avea doar un pachet social, vom avea un pachet socio-economic. Vom gândi măsuri cum am gândit şi până acum, echilibrate, împărţite între pachetul social şi pachetul economic. Cea mai bună protecţie socială pentru o persoană aptă de muncă este existenţa unui loc de muncă.

În acest pachet avem şi măsuri sociale şi măsuri economice. În primul rând, grija noastră a fost îndreptată către preţurile din energie, astfel încât populaţia, pentru iarna 2022-2023 să nu aibă preţuri modificate. Vorbesc de consumatorii casnici. Specialiştii noştri au lucrat pe astfel de schemă, au prezentat o parte în coaliţie. Vom avea discuţiile finale, asta a fost o grijă, să ne asigurăm că traversăm cu bine această iarnă”, a declarat Marius Budăi.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.