Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie! Nunți cu sute de persoane, concerte cu până la 2.500 de participanți

Autor: Marina Ionescu
Noile măsuri de relaxare
Sursa: PixaBay

Raed Arafat a anunțat că se vor aplica noi măsuri de relaxare de la 1 iulie. Care sunt condițiile?

Guvernul a decis că vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare în România de la 1 iulie. Numărul persoanelor care pot participa la evenimente private a fost mărit la maximum 150 în exterior și 100 în interior.

Citeste si: UPDATE 25 IUNIE 2021: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat- 25 iunie 2021

Noile măsuri de relaxare

Florin Cîțu a anunțat noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iulie 2021. Premierul României a spus că este posibilă organizarea de festivaluri sau evenimente culturale cu peste 2.500 de persoane, cu condiţia să fie vaccinate. 

”Nu i-am văzut foarte mult utilitatea, ţinând cont de faptul că, la controalele pe care le-am avut, şi am avut suficiente, prea puţine au fost dăţile în care ni s-a solicitat ca şi acest registru să fie verificat.

Acum cam o lună de zile, am avut un control de la DSP, iar autorităţile ne-au îndemnat să reluăm completarea acestui registru, dar într-o formă oarecum mai simplă, completând doar numele unei persoane din grupul care stă la o masă, ora sosirii acestora în locaţie şi numărul mesei la care a stat”.”,
a declaratValentin Scarlat, proprietar cafenea, pentru Aleph.

Citeste si: Varianta Delta a virusului Covid se răspăndește cu rapiditate în Europa. Autoritățile au decis carantinarea cetățenilor care vin din această țară

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Registrul evidenţei clienţilor e în vigoare şi se va aplica şi de la 1 iulie, când restaurantele, terasele şi cafenelele vor putea funcţiona până la ora 2.00, cu două ore în plus faţă de prezent, potrivit RomâniaTv.

De la 1 iulie, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor cu până la 50%, până acum fiind 25%. Participarea este permisă doar pentru persoanele care decid să se imunizeze împotriva coronavirusului,persoanele care decid să se testeze sau care au trecut prin boală.

În cazul evenimentelor private, precum nunţi, botezuri și mese festive se permite participarea a maximum 150 de persoane în exterior și 100 în interior, dacă sunt testate, vaccinate sau au trecut prin boală.

Citeste si: Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie! Se redeschid târgurile și talciocurile! Florin Cîțu a făcut anunțul

Legat de nunți și botezuri, Arafat a afirmat că în interior sunt permise maximum 300 de persoane cu asigurarea a 2mp pentru fiecare persoană, toate să fie însă vaccinate.


– activitatea operatorilor economici se extinde până la ora 02.00
– baruri cluburi sunt deschise până la 02.00 dacă toată lumea este vaccinată, fără a depăși 70% din capacitatea spațiului.
– în unitățile de cazare nu mai există limitare la gradul de ocupare.