De curand, Centrul pentru Prevenire si Controlul Bolilor din Statele Unite ale Americii au inceput sa analizeze noi reactii adverse provocate de vaccinurile anti-COVID-19, produse de companiile Pfizer si Moderna. Se pare ca cele doua seruri ce au la baza ARN mesager, ar putea declansa anumite inflamatii la nivelul inimi. Pana in prezent cele mai multe astfel de cazuri s-au semnalat la adolescenti si barbati tineri.
In SUA sunt analizate noi reactii adverse ale vaccinurilor Pfizer si Moderna!
Potrivit romaniatv.net, ambele vaccinuri anti-COVID-19, create de Pfizer si Moderna, ar putea declansa anumite afectiuni cardiace. Din primele studii facute in cadrul Centrului de Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA, cercetatorii au spus ca miocardita ar fi o posibila astfel de reactie adversa.
Pana in prezent, cazurile identificate nu sunt numeroase, insa prezinta trasaturi comune, ce i-au determinat pe specialistii in domeniul medical sa conchida ca exista o legatura intre vaccinul administrat si aparitia acestor simptome
Insa in ciuda tuturor acestor noi reactii adverse, cercetatorii americani considera ca beneficiile celor doua seruri, Pfizer si Moderna, sunt mult mai mari decat riscurile si nu au ezitat sa incurajeze in continuare populatia sa se vaccineze, pentru a lupta impotriva pandemiei de COVID-19.
De asemenea, in urma cu doar cateva saptamani, astfel de reactii adverse au fost raportate si in Israel, dupa administrarea vaccinului Pfizer.
La acea vreme, reprezentantii companiei ce produce acest ser au precizat ca aceasta afectiune cardiaca, miocardita, apare si la alte persoane, nu neaparat la cele care au primit vaccinul anti-covid.Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
"Vaccinarea continuă după 2021 este esențială, deoarece COVID-19 continuă să se răspândească în Europa și în lume. La mai mult de un an de la primele contagieri, continuăm să lucrăm pentru a înțelege dacă vaccinarea anuală poate oferi cea mai durabilă protecție.
Covid-19 continuă să se răspândească în Europa și în lume, la mai mult de un an de la primele cazuri.