Noi reguli la metrou după ce în București a fost depășită rata de infectare de 3 la mia de locuitori. Ce ar trebui să știe călătorii?

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 01 feb 2021, 19:35
Măsurile anunțate de Metrorex pentru prevenirea supraaglomerărilor
Sursa: PixaBay

Aglomerația de la metrou poate duce la răspândirea noului coronavirus, motiv pentru care autoritățile au impus noi reguli pentru cei care folosesc acest mijloc de transport pentru a se deplasa.

În București, rata de infectare cu noul coronavirus a depășit pragul de 3 la mia de locuitori, motiv pentru care au fost impuse noi restricții, astfel încât să fie prevenită răspândirea virusului în comunitate. 

Metrorex a anunțat noi reguli pentru evitarea aglomerării la metrou

Având în vedere că o mulțime de bucureșteni folosesc metroul pentru a se deplasa, conducerea Metrorex a stabilit un set de reguli ce vor fi aplicate pentru a evita supraaglomerarea în stațiile de metrou.

Măsurile au intrat în vigoare începând cu data de 20.10.2020 și au fost gândite astfel încât să fie prevenită infectarea cu noul coronavirus în timpul călătoriei cu metroul. Iată noile reguli:

1. Personalul Metrorex va urmări nivelul de aglomerare a stațiilor de metrou, iar călătorii vor fi îndrumați, astfel încât să fie păstrată distanța fizică. Orice aglomerare va fi raportată Poliției Metrou.

2. Călătorii vor fi informați prin stațiile de sonorizare despre situațiile de aglomerare apărute și vor fi atenționați în legătură cu obligativitatea de a purta corect masca de protecție și de a păstra distanța socială.

3. În cazul în care apar urgențe medicale în trenurile de metrou, personalul medical va încerca să extragă persoanele afectate din tren, iar personalul de pază, împreună cu Poliția Metrou și cu alte forțe de ordine publică, vor asigura protecția zonei de intervenție. 



Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

4. Pentru a evita supraaglomerarea stațiilor de metrou, personalul de pază, susținut de Poliția Metrou și alte forțe de ordine publică vor limita accesul călătorilor.



5. Angajații Metrorex le vor oferi tot sprijinul organelor de ordine publică abilitate, Jandarmeriei, ISU și Poliției Metrou în cazul unor intervenții punctuale sau în acțiunile de patrulare.

Citeste si: Ludovic Orban, anunț de ultimă oră: "Am luat deciza de a..."

Noile reguli au fost anunțate de reprezentanții Metrorex, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial.

Astfel, dacă situația o va impune, angajații vor limita accesul călătorilor în stațiile de metrou.

Citeste si: Ce amendă riscă cei care nu poartă masca de protecție sau nu respectă regulile impuse de autorități?