Noi reguli! Până la ce ora sunt deschise terasele şi cluburile

Autor: Marina Ionescu
Noi reguli pentru terase şi cluburi
Sursa: PixaBay

Relaxarea măsurilor de la 1 iunie, aduce reguli noi și pentru administratorii de terase și cluburi din toată țara.

Guvernul a adoptat noi măsuri de relaxare, inclusiv prelungirea programului după care funcționează, începând de la 1 iunie, restaurantele și terasele.

Citeste si: Care sunt, de fapt, noile măsuri de relaxare de la 1 iunie? Ce restricții rămân în vigoare?

Până la ce oră putem sta în club sau la terasă

La începutul lunii iunie, autoritățile au decis relaxarea unor măsuri.

Astfel, cu anumite condiții, s-au redeschis cluburile, discotecile și sălile de jocuri, care sunt deschise până la ora 24:00.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

  • Se propune permiterea desfășurării activității în baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, în intervalul orar 5:00-24:00, începând cu data de 01.06.2021, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
  •  Participarea la activitățile prevăzute la alin. (1), este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Citeste si: Premierul Florin Cîţu, despre noul obiectiv important, dupa ce tinta precedenta de 5 milioane de vaccinati pana la 1 iunie a fost ratata! "Vaccinarea a incetinit in toate tarile"

Începând cu data de 01.06.2021, se propune creșterea gradului de ocupare, la 70% din capacitatea maximă a spațiilor pentru operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000

de locuitori.

  • Se propune, începând cu data de 01.06.2021, creșterea gradului de ocupare, la 70% din capacitatea maximă spațiilor închise pentru operatorii economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în intervalul orar 05:00-24:00, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
  • Administratorul poate permite accesul mai multor persoane cu condiția ca toate acestea să facă dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Liber la nunți și botezuri, de la 1 iunie

Totodată, de la 1 iunie, sunt permise evenimentele precum nunțile și botezurile, dar cu unele condiții: 50 de persoane în spații închise și 70 de persoane în spații deschise. Numărul de persoane poate depăși condiția impusă de autorități, doar dacă invitații sunt vaccinați.

Citeste si: Noi reguli pentru turiștii care optează pentru litoralul românesc. Ce trebuie să faci atunci când mergi la plajă

  • Se propune ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) să fie permisă începând cu data de 01.06.2021, cu participarea a maxim 70 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 50 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.
  •  În condițiile stabilite la alin. (1) organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.

Concerte și spectacole fără limită de participanți, dacă aceștia sunt vaccinați

Concertele și spectacolele se pot desfășura de la 1 iunie fără limită de participanți, dacă aceștia sunt vaccinați, au un test PCR negativ sau au trecut prin boală.

  •  Începând cu data de 01.06.2021, se propune ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măștii de protecție și doar dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
  • Participarea la activitățile prevăzute la alin. (1), este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru cele care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării activității).

Citeste si: Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie! Se redeschid cluburile și se dă startul nunților și botezurilor!

  •  În condițiile stabilite la alin. (1) organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea activității cu un număr de peste 1.000 de persoane, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
  • Începând cu data de 01.06.2021, se propune creșterea numărului de persoane care nu aparțin aceleiași familii ce pot circula în grupuri pietonale de la 6 persoane la 8 persoane.