Noi reguli pentru nunți, botezuri sau alte evenimente private, de la 1 iunie

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 14 mai 2021, 14:10
Noi reguli pentru nunți
Sursa: PixaBay

Șeful statului a anunțat un calendar al relaxării restricțiilor în România, începând din 15 mai.

Noi reguli pentru organizarea evenimentelor private. Astfel, crește numărul persoanelor care pot participa la o nuntă, un botez sau la alt eveniment privat.

Citeste si: Bilanț coronavirus 14 mai 2021: Număr uriaș de decese! Câte s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

Noi reguli pentru evenimente private

Din 1 iunie, va fi permisă organizarea de nunți, botezuri, mese festive cu un număr de până la 70 de persoane, în aer liber.

Dacă participanții sunt vaccinați, este eliminată restricția privind numărul participanților, a anunțat joi președintele Klaus Iohannis.

Aceste limitări pot însă dispărea în anumite condiții enunțate de președinte.  "Dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți", a subliniat acesta.

Citeste si: Raed Arafat, anunțul mult așteptat de toată lumea! Ce se întâmplă cu magazinele din weekend

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Iohannis a mai spus că și la sălile de sport numărul de participanți este restricționat," dar dacă managerul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, numărul de participanți poate să crească".

Președintele a precizat însă că relaxările sunt condiționate de doi factori extrem de importanți: evoluția pandemiei și gradul de vaccinare.

"Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să respectăm măsurile în vigoare și să ne vaccinăm", a afirmat șeful statului.

Barurile și cluburile se deschid de la 1 iunie

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi seară, că barurile, cafenelele, cluburile şi discotecile rămân închise până la 1 iunie, arătând că există propunerea ca de la această dată să se deschidă la o capacitate de 50%, dar cu persoane vaccinate.

Avem baruri, cafenele, cluburi, discoteci şi aşa mai departe, care în continuare până la 1 iunie rămân închise.

De la 1 iunie propunerea era să se deschidă cu o capacitate la jumătate, cam aşa, dar pentru persoane vaccinate, de exemplu, sunt propuneri la care ne uităm.(...)

Maximum 50% din capacitate. Vom vedea. Noi vorbim de vaccinaţi", a spus Florin Cîţu la Digi 24. 

Citeste si: Florin Cîțu: Barurile și cluburile se deschid de la 1 iunie cu 50% capacitate pe interior

Întrebat dacă asta înseamnă că oamenii vor prezenta certificatul de vaccinare anti-COVID-19 la intrare, premierul a adăugat:  "Vom vedea. Vedeți, lucrurile acestea le vedem pe parcurs cum le vom implementa.  Nu are sens să intru acum în detalii, pentru că e în funcție și de discuțiile pe care le avem, dar avem evenimentele private, cu nunți, botezuri, mese festive ș.a.m.d, și acolo există o limită pe care noi o punem, de exemplu, la interior, maximum 70 de persoane la o incidență de sub 3 la mie, dar atunci când organizatorul își asumă că va face doar cu

persoane vaccinate numărul poate să fie mai mare.  La fel și la exterior".