Noi reguli pentru școala online! Cât timp vor sta acasă elevii din clasele cu 3 cazuri de Covid

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 02 feb 2022, 10:39

Școală online 

Sursa: pexels.com

Ordinul comun emis de Ministrul Educației și Ministrul Sănătății a fost modificat din nou. Sunt noi reguli pentru școala online.

Potrivit noului ordin, cursurile se suspendă timp de 5 zile pentru clasele în care sunt depistați 3 sau mai mulți elevi pozitivi cu virusul SarS- Cov 2.

Noua modificare a ordinului comun emis de Ministrul Educației și Ministrul Sănătății a intrat în vigoare, după ce a fost publicată și în Monitorul Oficial.

Iată ce modificări cuprinde noul ordin, potrivit educatieprivata.ro:

„Art. 6. — (1) La apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică la nivelul clasei/grupei respective se suspendă pentru o perioadă de 5 zile, începând cu ziua următoare confirmării celui de-al treilea caz. Măsura suspendării la nivelul grupei/clasei este dispusă prin decizie a consiliului de administrație al unității de învățământ.”

2. La articolul 6, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:
„(2) La data suspendării cursurilor pentru 50% din totalul grupelor/claselor se suspendă activitatea cu prezența fizică la nivelul întregii unități de învățământ, pentru o perioadă

de 5 zile. Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărâre a CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB.”

3. La articolul 6, alineatul (5) se modifică și va avea următorul cuprins:
„(5) Preșcolarii/Elevii cu care cazul/cazurile confirmat(e) din rândul acestora a/au interacționat în mod frecvent, identificați potrivit alin. (6), vor fi carantinați timp de 5 zile. Preșcolarii/Elevii aflați în perioada de 90 de zile ulterioare izolării ca urmare a confirmării pozitive pentru virusul SARS-CoV-2 nu sunt considerați suspecți de a fi infectați sau purtători ai unui agent înalt patogen și nu li se aplică măsura de carantină.”

4. La articolul 61, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins:
„(3) Preșcolarul/Elevul care nu prezintă rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau NAAT/RT-PCR, efectuat în ultimele 24 de ore, reia cursurile cu prezență fizică după 7 zile, pentru cei care nu sunt vaccinați cu schemă completă și pentru cei trecuți prin boală de mai mult de 90 de zile, respectiv după 5 zile, pentru cei care sunt vaccinați sau trecuți prin boală în perioada ultimelor 90 de zile, de la data rezultatului pozitiv obținut la testul rapid antigen noninvaziv efectuat din proba de salivă.”

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Se închid școlile din cauza facturilor uriașe la căldură! Timișoara este într-o situație critică și din cauza cazurilor de COVID-19

Alexandru Rafila: Cred că vom reveni la normal până la sfârşitul lunii martie

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, crede că nu va mai fi nevoie de stare de alertă la sfârșitul lunii martie.

„Eu cred că vom reveni la normal până la sfârşitul lunii martie. Normal înseamnă că probabil nu va mai fi nevoie de starea de alertă. Eu cred că prelungirea stării de alertă va fi limitată de această dată şi nu va mai trebui să luăm acele măsuri care să ne afecteze viaţa economică şi socială şi trebuie să ne pregătim pentru acest lucru”, a declarat Alexandru Rafila la TVR 1.

„Sunt ipoteze de lucru. Nu sunt angajamente. Vreau să fac acest disclaimer, că nu se poate nimeni angaja, modul în care evoluează un agent patogen câteodată este imprevizibil şi biologia este o ştiinţă care întotdeauna este surprinzătoare. Asta nu înseamnă că noi nu ne gândim foarte serios la situaţia în care, începând cu această primăvară, putem să revenim la normal din punct de vedere economic şi să avem o discuţie foarte serioasă încât fiecare să ştie ce are de făcut”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Citeste si: Elevii din Cluj sunt la un pas de trecerea în sistem online! Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Numărul infectărilor va crește. Vor fi săptămâni grele pentru toată lumea”

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?