Valul relaxărilor din ultima perioadă ne asigură revenirea la activitățile dinainte de pandemie. Reguli noi s-au impus și pe litoralul din România, turiștii care aleg plajele de la noi din țară trebuie să respecte o serie de măsuri care au fost deja stabilite.
Reguli noi pe plajele din România
Sezonul estival a început în forță. După valul de relaxări din ultima perioadă, a început și sezonul turistic, însă constrâns de regulile pentru prevenirea virusului COVID-19.
Conform noilor reguli stabilite pe plajă, operatorii economici trebuie să asigure măsuri pentru respectarea unei distanțe de 2 metri (stânga, dreapta, față, spate) între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite. Totodată, aglomerația va fi evitată, dar și formarea de grupuri mari, astfel încât distanțarea să poată fi menținută.
De asemenea, operatorii economici sau administratorii plajelor trebuie să asigure măsuri de igenizare, de instruire al personalului în contextul pandemiei și de monitorizare permanentă a stării de sănătate a angajaților. Regulamentele de acces și comportament pe plajă trebuie amplasate în locuri vizibile, pentru ca toți turiștii să le poată avea în vedere.
Turiștii se vor putea distra doar în spații amenajate special și cu respectarea măsurilor de prevenție
Operatorii economici trebuie să aibă în vedere că trebuie să asigure echipament de plajă (scaune, șezlonguri, umbrele) individual, fără ca acestea să fie împărțite cu persoane care nu sunt din aceeași familie. Administratorii plajelor trebuie să dezinfecteze echipamentele de plajă înainte și după fiecare utilizare, pentru a evita răspândirea virusului.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Clenții vor fi serviți direct de angajați pe plajă, fără să fie nevoiți să meargă la puncte de servire.
O alătă regulă este intezicerea de activități sportive sau de agreement în spații care nu sunt amenajate special. Dacă se constată că într-o locatitate este un focar, activitatea de pe plajele din apropiere va fi suspendată.
Dacă măsurile prevăzute în ordin nu vor fi respectate, persoanele riscă: ”atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, după caz, în condițiile legii privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în ordin.