Noi restrictii de la 1 august! Anuntul facut de Raed Arafat: este obligatoriu pentru toata lumea

Autor: B.M.
Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta

Noi restrictii 1 august: Raed Arafat a anuntat oficial ce masuri va impune Guvernul incepand cu luna viitoare.

In cadrul unei conferinte de presa Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a anuntat noi restrictii de la 1 august. Masurile vin ca urmare a cresterii accentuate a numarului de cazuri de coronavirus in Romania: De 9 zile consecutiv in Romania se inregistreaza peste 1.000 de cazuri la interval de 24 de ore.

Noi restrictii 1 august: Raed Arafat a tinut sa precizeze faptul ca unele masuri au fost deja aprobate, in timp ce aplicarea altora va trebui analizata local, de comitetele judetene competente.

Noi restrictii 1 august: masurile prezentate de Raed Arafat

Lista de noi restrictii 1 august incepe cu obligativitatea purtarii mastii in spatiile deschise aglomerate, pentru persoanele care au varsta mai mare de cinci ani. Printre aceste spatii se numara terasele, falezele sau exteriorul unor anumite obiective turistice, potrivit lui Raed Arafat.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Masuri: Purtarea mastii de protectie, astfel incât sa acopere masca si gura, e obligatorie pentru persoanele care au implinit 5 ani in locuri publice deschise precum terase, faleze, exteriorul obiectivelor turistice, in anumite intervale orare, stabilite la nivel judetean. Spatiile si intervalele orare se stabilesc cu ajutorul DSP. Persoanele responsabile de spatiul respectiv trebuie sa afiseze la loc vizibil un mesaj privind obligativitatea purtarii mastii", a spus Raed Arafat.

Noi restrictii 1 august: obligatii pentru operatorii economici

Raed Arafat a declarat ca a doua propunere acceptata a fost stabilirea unui nou orar de functionare pentru operatorii economici care servesc sau comercializeaza alimente, bauturi nonalcoolice si bauturi alcoolice. Noi restrictii 1 august: Raed Arafat a tinut sa precizeze ca aceasta masura va fi luata numai in zone in care numarul de infectari este ridicat.

"A doua propunere acceptata- operatorii economici precum terase, cluburi, baruri au obligatia sa respecte orarul de lucru cu publicul stabilit la nivel national sau a comitetului judetean pentru situatii de urgenta. Masura se va lua in zone in care numarul infectarilor este ridicat. Operatorii trebuie sa limiteze numarul de clienti la numarul de scaune. Aceleasi masuri se impun si in cazul operatorilor de jocuri de noroc.

Decizia privind orarul va fi luata la nivel de comitet national, dar doar in judetele in care sunt necesare masuri de limitare a contactului", a declarat Raed Arafat.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a mai declarat ca stabilirea zonelor in care orarul operatorilor economici va fi modificat se va face in cursul zilei de joi, lista urmand a fi comunicata ulterior.

Noi restrictii 1 august: masuri si pentru plajele din Romania

Masurile de restrictii 1 august vizeaza si plajele din Romania, locuri care au fost extrem de aglomerate in ultimele weekend-uri si in care nu s-a respectat distantarea sociala. Astfel, pe toate plajele din Romania turistii vor fi obligati sa pastreze o distanta de minimum doi metri unul fata de celalalt. Masura nu se va aplica pentru soti si copii insotiti de adulti din aceeasi familie, precum parinti sau bunici.

 


Episodul 11 al serialului turcesc „Tablou de familie” este difuzat la Kanal D joi, 11 iulie 2024. Serialul mai poate fi urmări și online, live pe kanald.ro.