Noi restricții în apropierea Capitalei. Intră în vigoare de ASTĂZI!

Autor: Ana Dinu
Noi restricții în apropierea Capitalei. Intră în vigoare de ASTĂZI!

Începând de astăzi, noi restricții se vor impune în apropierea Bucureștiului. Unde s-a luat această măsură?

De astăzi se aplică noi restricții în două localități de lângă București, după ce a fost depășită rata de incidență de 2 la mia de locuitori.

Noi restricții intră în vigoare de ASTĂZI lângă București

Noi restricții intră în vigoare de astăzi în apropierea Capitalei. În Popești-Leordeni, rata de incidență cumulată la 14 zile este de 2,10 la mia de locuitori, în timp ce în Periș a ajuns la 2,01 la mie.

Astfel, autoritățile au decis că de astăzi, masca de protecție devine obligatorie în piețe, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spații comerciale, în mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

De asemenea, în cinematografe și la concerte e permis accesul publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului cu purtarea măștii de protecție.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Activitatea instituțiilor publice sau private de cultură ce administrează spații speciale destinate activităților culturale artistice în aer liber se pot realiza cu participarea a cel mult 1.000 de persoane pe scaune, cu asigurarea unei suprafețe de minim 4 mp pentru fiecare persoană și cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Citeste si: OFICIAL! S-a impus carantina în România. Raed Arafat a semnat ordinul. De când intră în vigoare

Cel mult 2.500 de spectatori cu mască pot participa la spectacole în aer liber

Pentru participarea la spectacole, concerte, festivaluri în aer liber sunt permise cel mult 2.500 de persoane, de asemenea, masca de protecție este obligatorie.

Noi reguli pentru nunți și botezuri

Potrivit noilor măsuri, se permite organizarea de nunți și botezuri, mese festive cu un număr de participanți de maxim 150 de persoane în exterior și maxim 100 de persoane la interior, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

La stabilirea numărului de persoane în exerior și/ sau interior nu sunt luate în calcul persoanele sub vârsta de 16 ani.

Totodată, se permite organizarea de nunți și botezuri cu un număr de participanți de maxim 300 de persoane în interior cu asigurarea unei suprafețe de minim 2 mp pentru fiecare.

Citeste si: Ce se întâmplă cu nunţile programate în 2021 si 2022? Care sunt cele mai NOI reguli pentru nunți și botezuri