Noi restricții în București din cauza coronavirusului. Ce este interzis începând de astăzi?

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 07 oct 2020, 10:21
Lista restricțiilor care intră în vigoare de pe 7 octombrie în București
Sursa: PixaBay

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a luat decizia de a impune noi restricții în zona Capitalei. Iată ce va fi interzis începând cu data de 7 octombrie.

În mai multe orașe mari ale țării au fost introduse deja restricții din cauza creșterii numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar acum, autoritățile au luat măsuri și la nivelul Capitalei.

Lista restricțiilor impuse de autorități în București

Pentru că tot mai multe persoane sunt depistate pozitiv cu noul coronavirus, iar numărul celor care își pierd viața din cauza acestui virus este în creștere și la fel și al celor care au nevoie să fie internați în secțiile de terapie intensivă (ATI), autoritățile au decis

că trebuie luate măsuri pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate. 

Astfel, în majoritatea orașelor mari ale țării, restaurantele, cafenelele, teatrele și cinematografele s-au închis, iar Bucureștiul nu face excepție de la regulă. Mai exact, începând cu data de 7 octombrie, toate aceste spații vor fi închise, iar purtarea măștii de protecție va deveni obligatorie în jurul școlilor. Excepție fac restaurantele și cafenelele care se află în interiorul hotelurilor, acestea funcționând doar pentru clienții cazați acolo. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Măsurile de prevenție a răspândirii noului coronavius au fost prezentate de prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, acesta menționând că restricțiile se vor menține până când rata incidenței cazurilor de coronavirus la mia de locuitori, la 14 zile, va scădea sub 1,5, potrivit libertatea.ro .

În perioada următoare, autoritățile au anunțat că vor avea loc mai multe controale, în special în locurile frecventate de foarte multe persoane. Mai exact, se va verifica dacă regulile de igienă și distanțarea socială sunt respectate în cadrul piețelor, târgurilor, mijloacelor de transport în comun sau în perimetrul unităților de învățământ.

Restricțiile au fost impuse la scurt timp după ce România a depășit un nou record, de această dată în ceea ce privește bilanțul celor care și-au pierdut viața din cauza infecției cu coronavirus.

Medicii atenționează că urmează o perioadă dificilă și că este nevoie ca regulile să fie respectate pentru a ține la distanță virusul.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.