Noile reguli stabilesc condiții stricte pe care elevii trebuie să le îndeplinească pentru a putea beneficia de burse de excelență, merit, reziliență sau tehnologice.
Citește și: Câte zile de vacanță vor avea elevii de Crăciun și de Revelion! Calendarul anului școlar 2024-2025
Noi modificări în metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025
Potrivit observatornews.ro, printre cerințele impuse se numără obținerea unei medii de 10 la purtare sau, alternativ, a calificativului „Foarte Bine” în anul școlar anterior.
Citește și: Uniformele ar putea deveni obligatorii în școlile din România. Inițiativa nu este deloc agreată de elevi
Aceste schimbări au fost oficializate printr-un Ordin de Ministru publicat în Monitorul Oficial, care clarifică aspectele controversate din metodologia anterioară.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
În vechea metodologie existau discrepanțe, fiind stipulat atât că doar elevii cu media 10 la purtare pot primi bursă, cât și că cei cu media minim 7 la purtare pot beneficia de aceleași sume.
Aceste modificări provoacă neliniște printre elevi și părinți, care se confruntă cu reguli mai riguroase, în special în această perioadă de început de an școlar.
Care este valoarea burselor în anul școlar 2024-2025
-
Bursă de excelenţă olimpică I: între 750 și 3000 lei
-
Bursă de excelenţă olimpică II: 700 lei
-
Bursă de merit: 450 lei
-
Bursă socială: 300 lei
-
Bursă pentru mame minore: 700 lei
-
Bursă tehnologică: 300 lei
Conform informațiilor de pe edu.ro, consiliile de administrație ale unităților de învățământ pot crește valoarea burselor în funcție de fondurile alocate de autoritățile locale sau din alte surse de venituri conforme cu legislația.