Noi scumpiri din toamnă. Prețurile vor crește cu „cel puțin 20%-30%”

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 30 mai 2023, 03:45

Noi scumpiri din toamnă. Prețurile vor crește cu „cel puțin 20%-30%”

Sursa: Istock

Sunt anunțate noi scumpiri din toamnă. Seceta face ravagii nu doar pe câmpuri, ci și în buzunarele românilor care vor trebui să scoată și mai mulți bani din portofele pentru alimentele de zi cu zi.

Sunt anunțate noi scumpiri din toamnă. Seceta continua să facă ravagii, iar românii vor trebui să continue să dea bani grei pe alimentele de bază.

Noi scumpiri din toamnă sunt anunțate

Fermierii români susțin că toamna va aduce noi scumpiri, deoarece multe culturi au fost distruse din cauza secetei. Floarea-soarelui și porumbul au avut cel mai mult de suferit, ceea ce înseamnă că prețul uleiului și al mălaiului va crește din nou.

Mai mult decât atât, și alte alimente de bază se vor scumpi. Așadar, un litru de ulei ar putea ajunge să coste între 15 și 17 lei, iar laptele, legumele și carnea vor fi și ele mult mai costisitoare.

La finalul anului agricol, carnea de porc va fi cu 30% mai scumpă, la fel și prousele lactate, iar ouăle vor fi cu 20% mai costisitoare.

„Din luna noiembrie, cred că floarea soarelui se va duce exact cum a fost și la începutul lunii martie, undeva la 4.000 de lei pe tonă. La momentul acesta este 2.700. Atunci vom avea scumpiri pe raft drastic, cel puţin 20-30% la sută la ulei”, a spus un fermier, conform Antena 3, relatează romaniatv.net.

Citeste si: Românii vor primi bani pentru a cumpăra lemne. Guvernul va acorda vouchere în acest sens

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Petre Daea, ministrul Agriculturii, susține că și prețul pâinii va avea de suferit

Pâinea este unul dintre alimentele de bază care a avut de suferit extrem de tare. Cu toate că a suferit scumpiri mari, acestea nu se vor opri și toamna va aduce și pentru pâinea cea de toate zilele noi scumpiri.

Sigur că scumpirea vine tot timpul din dintr-o parte în alta.

Eu, de regulă, nu mă lansez în abordările acestea apocaliptice. Nu o să poată să vină scumpirile, toate din afirmațiile pe care le fac eu, pentru că n-am putut să fac asemenea afirmații vizavi de scumpirea pâinii.

Citeste si: Ajutor de 4.000 de lei, pentru a trece cu bine peste iarnă! Ce români rămân fără sistem centralizat de termoficare, de la 1 octombrie

Prețul pâinii se realizează în baza unui proces tehnologic care are elemente componente ce se duc spre costul de producție. În primul rând, vreau să spun că avem pâinea necesară, avem cantitatea de greu necesară pentru consumul propriu, este în magazie, cu sigurdanță. De aici încolo vreau să spun tuturor să nu ne facem probleme vizavi de asigurare a pâinii.

Deci avem pâine, vom mânca, vom mânca din pâinea românilor și o să dăm și la alții.

Referitor la precipitații, sigur că este îmbucurător că a apărut acest front de ploi în diferite zone ale țării. Ajută în primul rând pentru plantele care sunt în vegetație, pentru că încă sunt multe culturi în vegetație”, a spus acesta, potrivit romaniatv.net.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.