Noi sortimente de înghețată au fost scoase de pe rafturile din magazine din cauza conținutului excesiv de oxid de etilenă. Lista loturilor contaminate

Autor: Ana Dinu
Actualizat: 29 iul 2022, 05:05
Noi sortimente de inghetata contaminate

Trei mari rețele de magazine recheamă mai multe loturi de înghețată care s-au dovedit a avea o cantitate ridicată de oxid de etilenă în compoziție. Care sunt loturile de care clienții trebuie să se ferească?

Trei dintre cele mai cunoscute rețele de hypermarketuri din România recheamă mai multe loturi de înghețată din cuza conținutului de oxid de etilenă pe care îl au în compoziție și care a depășit limita permisă de reglementările în vigoare.

Noi loturi de înghețată au fost rechemate de furnizori

Lanțurile de hypermarketuri Cora, Auchan și Carrefour recheamă mai multe loturi de înghețată “La Strada Căpșune”,  după ce s-a descoperit că conține o cantitate peste limita admisă de oxid de etilenă.

Potrivit ANSVSA, firma Macromex, în calitate de proprietar al mărcii de înghețată ”La Strada”, produsă în Franța, a fost informată de unul dintre furnizorii săi cu privire la o problemă a stabilizatorilor de plante, al căror conținut de oxid de etilenă depășește cu mult limita normală.

Stablizatorii pe bază de plante utilizați în producerea acestui tip de înghețată sunt folosiți în cantități extrem de mici pentru produsele finite, astfel este precizat că nu prezintă un risc pentru sănătatea consumatorilor, se arată în informare.

Citeste si: ANUNȚUL care afectează milioane de români! Aceste înghețate vor fi scose de pe piață. Sunt nocive! Cum puteți primi banii înapoi, dacă le-ați cumpărat

De asemenea, consumatorii sunt rugați să returneze, la magazinul de la care au cumpărat, produsul sau ambalajul din loturile care se regăsesc pe lista pusă la dispoziție de ANSVSA, până la data de 16.08.2021.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Iată care sunt loturile care au fost rechemate:

SORBET CAPSUNE 12X120ML LA STRADA lot L21034C1 cu termen de expirare 03/02/23

SORBET CAPSUNE 500ML LA STRADA lot L21041C4 data de expirare 10/02/23

SORBET CAPSUNE 500ML LA STRADA lot L21043C1 data de expirare 12/02/23

SORBET CAPSUNE 500ML LA STRADA lot L20198C2 data de expirare 16/07/22

Potrivit Comisiei Europene, produsele care conțin un aditiv numit roșcovă și contaminat cu oxid de etilenă, un pesticid cancerigen interzis în Europa, vor trebui retrase de pe piața din europa chiar dacă pesticidul nu a fost detectat.

De asemenea, inspectorii sanitari au retras de pe rafturile din magazine mai multe sortimente de înghețată care au în compoziție oxid de etilenă.

Citeste si: Alertă ANSVSA! Alimente CONTAMINATE în magazine. Toți românii trebuie să țină cont de asta când merg la cumpărături