Ce e putred în scandalul roșiilor coapte mai devreme? Sunt folosite substanțe chimice periculoase la creșterea legumelor din Buzău? Cine pierde și cine câștigă? Producătorii, consumatorii sau marfă adusă din afară? Echipa Asta-i România a ajuns în Glodeanu Sărat, unul dintre cele mai vechi bazine legumicole din România, acolo unde trei bărbați sunt cercetați de polițiști după ce ar fi utilizat și comercializat substanțe toxice neomologate, care să grăbească creșterea legumelor! Până când procurorii vor da verdictul și vor află dacă roșia de Buzău e sau nu otrăvită, țăranii se tem că scandalul îi aruncă în faliment și spun
Noi știm ce mai mâncăm? Țăranii se tem că scandalul roșiilor stropite cu substanțe toxice îi aruncă în faliment
Echipa Asta-i România a ajuns recent în satul Glodeanu Sărat, unde a izbucnit recent cel mai mare scandal legat de legumele românești. Kilometri întregi de solarii aparțin sutelor de producători care fac asta din generație în generație.
„La Buzău vorbim de un bazin legumicol valoros, cel mai vechi bazin legumicol din România și avem mulți producători și majoritatea sunt oameni cinstiți, corecți pe care eu îi cunosc! Însă iată, imaginea lor este pătată de anumiți producători care în dorința de a obține venituri mai mari folosesc aceste substanțe interzise sau în concentrații mai mari!”, Costel Vânătoru, Director Banca de Resurse Genetice Vegetale, Buzău.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Roșia bio nu este bio, iar castravetele românesc pe care plătim mai mult convinși că mâncăm sănătos este otrăvit. Este ultimul avertisment lansat de autoritățile care au ajuns la concluzia că legumele buzoiene sunt stropite cu substanțe interzise care să le grăbească creșterea.