Norocul pica din cer! Sfranciocul, pasarea care le aduce bani fermierilor din Valenii Somcutei VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 02 sep 2021, 23:00

Asa arata sfranciocul cu fruntea neagra, pasarea care le-a adus noroc catorva fermieri din Valenii Somcutei.

Pentru ca e ocrotita de lege, oamenii pe terenul carora inaripata si-a facut cuib primesc de la stat 101 euro pe hectar, pe an. Sa mai zica romanii ca nu au noroc.

 

Ei si daca prin prezenta lui aduce "bani din cer", sfranciocul are si cateva  conditii, ca doar nu se adaposteste oriunde. De toate aceste reguli a auzit si nea Vasile, care pasionat de natura, nici nu a mai stat pe ganduri si a facut parcelele ideale pentru micuta pasare.

 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Ca sa o protejeze, fermierul nu are voie sa insamantzeze  ori sa stropeasca cu chimicale prin apropiere.

Chiar si asa, nu va ganditi ca e in pierdere. Desi a fost un an secetos, si-a scos banii din terenurile cu sfrancioc.

 

De norocul lui nea Vasile au auzit si vecinii. Se uita cu invidie la parcelele lui necultivate, dar profitabile. Fermierul din imagine are hectare intregi de culturi. Degeaba, insa. Arsita i-a distrus totul, aducandu-l la sapa de lemn. Pentru anul care vine tot ce-si doreste e ca daca n-o sa ploua, macar un sfrancioc din cer sa-i pice, ca sa aiba si el noroc.

 

Taguri: