Nou PROTEST la Pungesti impotriva exploatarii gazelor de sist. Gardul companiei Chevron, DARAMAT in totalitate

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 feb 2017, 00:33

Cateva sute de persoana protesteaza sambata la Pungesti in fata companiei Chevron, institutie care si-a exrimat dorinta de a exploata gaze de sist din Romania.

Circa 400 de persoane protesteaza, sambata la pranz, pe marginea drumului Vaslui-Garceni, fata de intentia Chevron de a amplasa in zona prima sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui, informeaza Mediafax. Protestatarii au reusit sa darame aproape in totalitate gardurile imprejumuitoare de pe terenul de 20.000 de metri patrati, detinut de Chevron, fara ca fortele de ordine sa poata interveni si opri, in zona sosind inca o suta de jandarmi cu uniforme de lupta, scuturi si bastoane.

Jandarmii care se aflau deja la locul desfasurarii protestului au mers in spatele celor care daramau gardul fara a putea interveni avand in vedere ca erau inferiori numeric celor aproximativ 200 de oameni care si-au dus la indeplinire intentia de a pune la pamant gardurile.

Ulterior, manifestantii s-au retras in zona proprietatii private pe care s-au aflat la inceputul protestului. Intre timp, in zona au ajuns alti o suta de jandarmi echipati cu unifiorme de lupta, scuturi si bastoane si cu casti pe cap.

Acestia au facut un zid de-a lungul soselei, in fata protestatrilor, pentru a-i bloca sa mai ajunga pe proprietatea Chevorn.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”