Noua declaratie pe propria raspundere, necesara pentru deplasarile dupa ora 22:00, a intrat in vigoare! Descarca AICI noul model

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 22 iul 2022, 16:15
video Foto(5)

Duminica, 14 martie, a intrat in vigoare hotararea de Guvern pentru prelungirea starii de alerta. Romanii vor avea nevoie de declaratie pe propria raspundere pentru a circula dupa ora 22:00.

Ca urmare a aprobarii hotararii de Guvern cu privire la prelungirea starii de alerta, din 14 martie 2021, s-au decis ca noi masuri de limitarea a raspandirii noului coronavirus, interzicerea deplasarii in afara locuintei intre orele 22:00 si 5:00, dar si limitarea cazarii mai multe destinatii turistice mai ales pe Valea Prahovei, una dintre zonele cele mai frecventatea de turisti in aceasta perioada.
Guvernul a aprobat in sedinta de miercurea trecuta, propunerea venita din partea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) in privinta prelungirii starii de alerta in Romania.

Iar noua decizie a intrat deja in vigoare din 14 martie.

Noua declaratie pe propria raspundere a intrat in vigoare din 14 martie 2021

Conform noii Hotarari de Guvern s-a modificat intervalul orar in care este restrictionata deplasarea persoanelor in afara locuintei, intre orele 22:00 si 05:00.
Astfel, oamenii sunt nevoiti sa nu mai paraseasca locuintele dupa ora 22:00, daca nu au un motiv intemeiat.

Iar cei care vor circula dupa ora 22:00 sunt obligti sa aiba asupra lor o declaratie pe propria raspundere, care prevede anumite conditii de deplasare, sau adevarinta de la angajator, daca au ca motiv deplasarea pentru serviciu.

Model Declaratia pe propria raspundere, necesara persoanelor care trebuie sa se deplaseze dupa ora 22:00.

Raed Arafat a precizat ca este posibil ca numărul de noi cazuri de infectre cu noul coronavirus sa mai creasca in tara noastra, insă autoritățile vor lua toate măsurile necesare pentru a nu se ajunge la o

carantinare totala. Șeful DSU a spus la Digi24 că în ceea ce privește Paștele de anul acesta, Guvernul nu doreste limitarea drepturilor la activitatea religioasa, insa este prematur sa vorbeasca despre cum se vor desfasura sarbatorile pascale.
"Nu doreste nimeni sa limiteze accesul la procesiuni religioase. Noi speram ca situatia sa fie ok atunci si sa nu fie cazul, dar nimeni nu este clarvazator ca sa poata spune ce se va intampla peste doua luni",
a mentionat Raed Arafat.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Adeverinta Angajator necesara deplasarii dupa ora 22:00.

Conform aceleasi Hotarari de Guvern de prelungire a starii de alerta in Romania, ce a intrat in vigoare din 14 martie, s-a decis si limitarea gradului de ocupare a spatiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă: în Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova; în Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita; Borșa și Cavnic din județul Maramureș; Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov; Sovata din județul

Mureș; Vatra Dornei din județul Suceava; Voineasa din județul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș Severin; Arieșeni din județul Alba; Durău din județul Neamț; Novaci-Rânca din județul Gorj; Păltiniș din județul Sibiu; Stâna de Vale din județul Bihor; Straja din județul Hunedoara.

Citeste si: Raed Arafat a explicat de ce s-a hotarat restrictionarea circulatiei de la ora 22:00! "Nu dorim să se facă un lockdown total"

Citeste si: Ultima oră! Carantină începând de luni seara în apropierea Capitalei! Cine va trebui să completeze declarația pe propria răspundere?