Noua Lege a Educației vine cu noi schimbări! Ce se întâmplă cu orele elevilor

Author: Andreea Buinoschi

Noua Lege a Educației vine cu noi schimbări! Ce se întâmplă cu orele elevilor

Sursa: Facebook: Sorin Mihai Cimpeanu

Noua Lege a Educației vine cu noi schimbări. De data aceasta, este vorba de orele elevilor: de durata lor și de perioada din zi în care se vor ține orele. Noile prevederi vor intra în vigoare începând cu anul școlar 2023-2024.

Noua Lege a Educației continuă să aducă și mai multe schimbări elevilor. Conform proiectului care se află în dezbatere publică, elevii din clasele primare vor învăța doar dimineața, iar durata orelor de curs ale acestora va fi de 45 de minute.

Măsurile prevăzute în Noua Lege a Educației vor intra în vigoare de anul următor

Noile măsuri prevăzute în Nou Lege a Educației vor intra în vigoare începând cu luna septembrie a anului 2023.

În cazul în care programul de funcționare al școlilor este în două schimburi, consiliul de administrație al unității de învățământ va trebui să stabilească programul claselor. De asemenea, în cazul elevilor din clasele primare, orele de curs nu vor începe mai devreme de ora 08:00 și nu se vor încheia mai târziu de ora 14:00.

Mai mult decât atât, în ceea ce privește învățământul primar, ora de curs va avea doar 45 de minute, o pauză de 15 minute și o pauză de 20 de minute va fi disponibilă dupa a doua oră de curs.

Când vine vorba de clasele I și a II-a, orele vor fi de 30-35 de minute, restul timpului fiind ocupat de desfășurarea activităților recreative, conform romaniatv.net.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu vrea să facă schimbări mari în ceea ce privește sistemul educațional. Care este motivul

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Noua Lege a Educației vine cu noi schimbări! Ce se întâmplă cu orele elevilor
[Sursa: Facebook: Sorin Mihai Cimpeanu]

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, susține că noile modificări vin în ajutorul tuturor

„Schimbăm, pentru că ne dorim o educaţie de calitate, responsivă şi suportivă, iar acest lucru necesită o reformare sistemică şi curriculară, o mentalitate, o conduită şi, nu în ultimul rând, o atitudine proactivă.

Avem nevoie de absolvenţi autonomi, de absolvenţi care să înţeleagă ce se întâmplă în jurul lor şi să gândească critic, de absolvenţi care să caute soluţii creative şi nu bazate pe şabloane la problemele pe care le întâmpină societatea, de absolvenţi care să fie antreprenori sau să muncească eficient şi să plătească impozite şi taxe în România, astfel încât banii investiţi în educaţie să se întoarcă în sistemul de învăţământ şi în alte servicii publice.

Avem nevoie de absolvenţi care să producă bunăstare, să aibă capacitatea de a face acest lucru în mod inovativ, orientat spre viitor şi nu doar reproducând tipare existente.

Citeste si: Posibile schimbări la Bacalaureat, anunțate de Sorin Cîmpeanu. Examen doar cu întrebări grilă și pauze în timpul probelor

Schimbăm pentru că profesorii sunt nemulţumiţi de programe şi de lipsa lor de libertate în crearea de conţinuturi adaptate la nevoile clasei şi ale copiilor cu care lucrează. Schimbăm pentru că liceenii sunt nemulţumiţi că nu este posibilă o mai mare autonomie în alegerea disciplinelor de care sunt interesaţi, discipline care le-ar permite o specializare mai mare la acest nivel, în funcţie de interesul lor şi de planurile de viitor”, a spus acesta, conform digi24.ro.

 

Taguri: