Noua lege a pensiilor a fost adoptată: ”O lege stabilă și sustenabilă” Anunțul important făcut de ministrul Muncii

Author: Diana Bostan

Noua lege a pensiilor a fost adoptată

Sursa: PixaBay

Vești bune pentru seniorii din România. Guvernanții au anunțat faptul că noua lege a pensiilor va fi adoptată și că cetățenii se vor bucura de majorările promise în anul 2024.

De la data de 1 ianuarie 2024, pensiile românilor vor fi majorate conform noii legi a pensiilor adoptate joi, 11 noiembrie 2023. În ciuda tensiunilor de la Palatul Victoria, Simona Bucura Oprescu a anunțat că noua lege este ” o lege stabilă și sustenabilă ”.

Noua lege a pensiilor a fost adoptată

După îndelungi dezbateri, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a adoptat noua lege a pensiilor. La câteva ore de la adoptare, ministrul Muncii vine cu o nouă promisiune, susținând că pensionarii vor beneficia de creșterile prevăzute în

anul 2024. După mai multe momente tensionate între socialiști democrați și liberali, noua lege a pensiilor a fost adoptată.

Conform noii legi toate pensiile românilor din sistemul public vor fi recalculate, iar unele pensii se vor bucura de majorări importante. În ciuda faptului că legea a fost adoptată, Marcel Boloș a declarat faptul că majorările nu vor putea fi susținute și-n anul 2025 fără impunerea unui nou set de reforme fiscale.

Citește și: Primele și sporurile, câteva dintre beneficiile care cresc pensiile românilor în 2024! Daniel Baciu a explicat noua formulă de calcul a pensiilor

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

”Toate cifrele le-am avut cu toţii la dispoziţie. Este evident că este un efort comun pe care trebuie să îl facem, fiindcă românii au nevoie de acest proiect.

Este foarte important ca Guvernul să găsească toate aceste soluţii, iar primii care trebuie să le găsească şi sunt sigură că le vor găsi sunt cei de la Ministerul Finanţelor.  O mai bună colectare, o mai mică evaziune fiscală şi înţelepciune între noi, cei care lucrăm împreună în Guvern, sunt elementele care ne vor duce la respectarea drepturilor românilor pentru care au muncit o viaţă ”, a comunicat ministrul muncii, potrivit  Agerpres.

Noua lege a pensiilor are la bază două principii

Noua lege a pensiilor se va baza pe egalitatea pensiilor și pe respectarea comunei contribuții, astfel că guvernanții își doresc ca toți pensionarii să fie tratați în mod egal și să se rezolve inechitățile. Pensiile vor fi majorate de două ori în anul 2024, prima majorare urmând să aibă loc de la data de 1 ianuarie 2024, iar a doua majorare în luna septembrie.

Citește și: Egalizarea vârstei de pensionare între bărbați și femei și modificarea stagiului de cotizare la fiecare 3 ani. Lista schimbărilor la noua lege a pensiilor, care intra in vigoare de la 1 ianuarie 2024

Prima majorare va avea loc pe data de 1 ianuarie 2024, iar pensiile vor fi mărite în raport cu rata inflației, adică o creștere de 14%.

În luna septembrie unii români se vor bucura de o altă majorare, după recalcularea pensiilor, creșterea fiind una semnificativă de 40%. În unele cazuri pensiile vor fi dublate.

"Vor crește semnificativ, plecând de la cele 3 elemente care formează punctul de pensie și anume punctele de contributivitate, punctele necontributive și punctele de stabilitate", a susținut Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.