Noua NE PASA! I-am ajutat pe oamenii IZOLATI din judetul Buzau

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 mar 2017, 18:48

Impreuna putem face minuni. Chiar si acolo unde autoritatile sunt neputincioase.

Este motivul pentru care in acest weekend am plecat spre catunele izolate din judetul Buzau impreuna cu fortele speciale ale politiei si jandarmerie, o firma privata de securitate si un senator, toti oameni cu suflet mare, dornici sa-i ajute pe cei in nevoie.

Prietenul la nevoie se cunoaste. Asa m-au invatat parintii si cum eu va consider pe dumneavoastra, telespectatorii nostri, prietenii mei, nu am putut ramane de piatra in fata strigatelor disperate de ajutor venite din zona Buzaului.

Mi-am sunat sefii, prietenii si am pus la punct in numai cateva ore o operatiune umanitara.

Odata proviziile incarcate, pornim la drum. Aproape de Buzau, vedem cu ochii nostri cat de grea este iarna si cat de greu reusesc oamenii sa-i faca fata. Rafalele cumplite de vant viscolesc zapada si o arunca pe sosea. Cine sa mai poata controla masina in asemenea conditii. Urmarile... le vedeti si dumneavoastra.


Ne-am propus sa cumparam paine de la o brutarie din Buzau si pe urma sa plecam direct spre oamenii care au nevoie de ajutor. Mirosul de paine proaspata ne trezeste si noua pofta. Suntem plecati de la prima ora si n-am avut timp sa mancam nimic. Oamenii din jur ne privesc cu interes. Un domn se ofera sa plateasca si el douazeci de paini. Asa e romanul, nu-l rabda inima sa stea cu bratele incrucisate cand stie ca unii rabda de foame.


Iar acest buzoian nu este singurul care vrea sa ajute. Senatorul de Buzau Constantin Popa a sarit si el in sprijinul celor care l-au votat. Sotia lui a facut cumparaturi, n-a uitat nici de dulciurile pentru copii.

La numai cativa kilometri de Buzau intram in imparatia iernii. Abia daca se mai distinge soseaua. Cu greu fac fata utilajele de deszapezire. Inaintam cu greu. Cu masinile nu-i chip sa razbim, asa ca plecam pe jos.
Intre timp, soseaua a fost deblocata si convoiul ne ajunge din urma. Nu mai avem decat cateva sute de metri pana in sat.

Intram in prima curte. Jandarmii tocmai au reusit sa faca o alee printre muntii de zapada. Luam casele la rand, incarcati cu alimente si apa. Undeva la marginea satului locuieste o familie nevoiasa. Are foarte multi copii, unul dintre ei vine in intampinarea noastra. E greu sa descrii emotia unui tata, care vede niste copii in nevoie.
Suntem franti de oboseala si inca mai avem multe case de vizitat. Jandarmii ne indruma spre birtul din sat unde putem sa ne mai tragem sufletul.

Dupa o cana de vin fiert, plecam mai departe. Ne intalnim cu luptatorii din fortele speciale ale Politiei buzoiene. Pe multi dintre ei ii cunosc de foarte multi ani. Nu avem timp sa depanam amintiri.
Prin statie, ni se solicita ajutorul.
O ambulanta tocmai s-a lovit de un copac. Ajungem indata.

Ne asteapta o noapte lunga. Trebuie sa ajungem in comuna Bradeanu. Masina de politie cu greu isi poate croi drum prin nameti. Trebuie sa ajungem de urgenta in satele sinistratilor. Tarziu, in noapte, reusim sa patrundem in comuna. Primarul ne spune care sunt localnicii cu cele mai grele situatii.

Avem noroc ca au mai sosit provizii. Fiica senatorului Constantin Popa aduce alte alimente pentru sinistrati. Alta gospodarie, o alta drama. Doi batrani abandonati de copii nu stiu cum sa ne multumeasca pentru daruri. Si un simplu multuimesc iti da uneori forta de a merge mai departe. Nu-i tocmai usor sa te trezesti cu Sabbagh si mascatii la miez de noapte in pragul usii, dar oamenii si-au dat repede seama ca venim cu intentii bune.

Poate ca ajutorul adus de noi este doar o picatura intr-un ocean de nevoi! Dar, poate, gestul nostru va fi urmat si de altii.
##VIDEO101148##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii