Noua tulpină Covid din Marea Britanie a ajuns și în România! Cine este primul pacient confirmat

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 20 iul 2022, 06:40
Noua tulpină Covid din Marea Britanie a pătruns și în România

Noua tulpină Covid din Marea Britanie a pătruns și în România.

O pacientă din Giurgiu care a mers la camera de gardă a Spitalului "Matei Balș" a fost confirmată cu noua tulpină din UK, informează Digi24.

„Dacă informațiile pe care ni le-a furnizat pacienta sunt adevărate, înseamnă că virusul circulă deja în România. Și e mult mai contagios. Ne putem aștepta la o creștere a numărului de cazuri”, a declarat, pentru B1 TV, Dr.

Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Institutului Matei Balș.

Femeia are simptome ușoare, nefiind necesară internarea ei în spital.

Femeia nu ar fi călătorit în Marea Britanie și nu ar fi fost deloc în străinătate. O anchetă epidemiologică a fost deschisă.

Noua tulpină Covid din Marea Britanie ar fi cu 70% mai contagioasă decât forma inițială de SarS-Cov2, însă nu ar produce forme mai grave ale bolii.

România, mai puțin de 5.000 de cazuri de Covid în ultimele 24 de ore

România a înregistrat 4.841 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore, din 31.592 de teste. Acest lucru în condițiile în care Franța, Germania și Marea Britanie înregistrează zeci de mii de cazuri noi în fiecare zi.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Până astăzi, 8 ianuarie 2021, pe teritoriul României, au fost confirmate 663.799 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 595.007 de pacienți au fost declarați vindecați.

Au fost raportate în ultimele 24 de ore 96 de decese (60 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și București.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 22 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 28 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 32 decese la categoria de peste 80 de ani.
89 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Citeste si: Coronavirus în România, 8 ianuarie 2021. Situatia continua sa fie ingrijoratoare la ATI! Iata cum arata noul bilant oficial!

 

 

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.