Noua Zeelandă va interzice țigările până în 2025! Motivul pentru care se va scoate tutunul de pe piață

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 10 sep 2022, 05:15

Noua Zeelandă va interzice țigările până în 2025! Motivul pentru care se va scoate tutunul de pe piață

Sursa: PixaBay

Noua Zeelandă va interzice țigările în anii următori pentru a elimina fumatul până în anul 2025. Măsura vine în scopul reducerii deceselor din cauza consumului de tutun.

Persoanele cu vârsta de până la 14 ani nu vor putea niciodată să cumpere țigări în mod legal, a anunţat ministrul asociat al sănătăţii, Ayesha Verrall, de la intrarea legii în vigoare.

Noua Zeelandă va interzice țigările! Se vrea reducerea numărului de decese provocate de consumul de tutun

„Vrem să ne asigurăm că tinerii nu vor începe niciodată să fumeze, aşa că vom transforma în infracţiune vânzarea sau furnizarea de produse din tutun afumat către noile generaţii de tineri", a declarat ministrul asociat al sănătăţii, Ayesha

Verrall.

Oamenii vor putea cumpăra doar țigări cu cantități foarte mici de nicotină. De asemenea, vor fi din ce în ce mai puține magazine care vor putea vinde pachete de țigări.

„Împiedicarea oamenilor să înceapă să fumeze şi sprijinirea celor care fumează pentru a se lăsa înseamnă că acoperim ambele capete ale spectrului", a mai adăugat Ayesha Verrall.  

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Fumătorii sunt mai predispuși la infectarea cu COVID-19? Iată care este adevărul

Conform noii propuneri de lege, vânzarea de ţigări către persoanele cu vârsta de până la 14 ani va fi interzisă și ilegală, iar interdicţia va fi valabilp e pentru tot restul vieţii persoanei respective. Mai simplu spus, în 2073, unei persoane în vârstă de 60 de ani îi va fi interzis să cumpere țigări, în timp ce unei persoane în vârstă de 61 de ani i se va permite să facă acest lucru.

Citeste si: Boala care afectează din ce în ce mai multe persoane. Medicii atenționează: „Când este diagnosticată, nu mai putem vorbi de vindecare!” Cum poate fi prevenită?

Conform autorităților sanitare, în Noua Zeelandă, patru din cinci neozeelandezi care fumează încep să fumeze până la vârsta de 18 ani şi 96% până la vârsta de 25 de ani. Interzicerea fumatului ar preveni un număr de peste 5.000

de decese anual.