Noul Cod Rutier a stârnit reacții aprinse în Coaliție. Marcel Ciolacu atrage atenția asupra deceselor din România care sunt pe locul unu în Europa

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 16 mar 2023, 04:00

Marcel Ciolacu a criticat modificările aduse Codului Rutier

Sursa: Facebook: Marcel Ciolacu

Miercuri, 15 iunie, liderii din Coaliție au decis amânarea votului pentu modificarea Codului Rutier pentru toamna aceasta. Votarea va avea loc în momentul în care noua sesiune parlamentară va începe, iar Marcel Ciolacu atrage atenția asupra faptului că România este pe locul 1 în Europa la decesele de pe șosele.

Coaliția a decis amânarea până în toamnă a votului pentru modificarea Codului Rutier, atunci când o nouă sesiune parlamentară va avea loc.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că a cerut efectuarea unei analize a amendamentelor pe care PNL și PSD le-au adus la ordonanța de urgență care prevede modificări ale actualului Cod prin pedepse mai blânde pentru șoferii care dau dovadă de un comportament agresiv în trafic.

„Am decis să mă uit pe toate amendamentele și pe ordonanță. Avem cele mai multe decese din Europa. Vreau să văd cum este legislația în Europa”, a spus Marcel Ciolacu la Digi24, conform Romaniatv.net.

Modificările Codului Rutier au stârnit certuri chiar în Parlament

Ieri, 15 iunie, Cătălin Drulă, ministrul Tranporturilor, și Lucian Bode, liderul USR, au început să se certe pe holurile Parlamentului în momentul în care Cătălin Drulă l-a acuzat pe Lucian Bode că favorizează șoferii agresivi în trafic.

Citeste si: Noi reguli pentru șoferi! Codul Rutier vine cu schimbări importante

În urma acestui incident, ministrul de Interne a continuat să susțină păstrarea sancțiunilor pentru șoferii agresivi, în cadrul ședinței de Coaliție.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

În urma incidentelor de pe șosele care au avut loc în ultimii ani, România a ajuns să ocupe prima poziție în Europa în ceea ce privește accidentele de pe drumurile publice.

Mai mult decât atât, dacă măsurile nu vor fi aplicate așa cum trebuie, numărul șoferilor care va călca pedala de accelerație va fi mult mai mare.

Klaus Iohannis a atras atenția cu privire la dezastrele de pe șosele

În cadrul unei vizite pe care a efectuat-o în Parcul Natural Comana, Klaus Iohannis a spus că accidentele din ce în ce mai multe de pe șosele repezintă o adevărată „tragedie”.

Este o tragedie ce se întâmplă și este clar că un element este lipsa de drumuri. Dacă aveți curiozitatea să circulați și, probabil, ați făcut-o prin țară, ați văzut că se circulă din ce în ce mai greu. Pe de altă parte, lumea la noi este extraordinar de nervoasă, tot timpul. Este un factor care duce la tot felul de incidente. Legislația poate să fi înăsprită, nu am nimic împotrivă.

Pot fi realizate tot felul de instalații, unele de avertizare, altele chiar de măsurare.

Citeste si: Care sunt taxele și de ce acte ai nevoie pentru a înmatricula un autoturism în anul 2022, în România

E clar că fără o mai bună disciplină și fără drumuri mai bine realizate și mai multe, nu vom stăpâni fenomenul și este trist.

Este foarte trist, mai ales acum, în perioada de concedii, în fiecare zi citim despre accidente rutiere grave, foarte grave și nu, nu putem să continuăm așa. Guvernul, pe de o parte, își face treaba. Avem tot mai multe șantiere de drumuri naționale, de autostrăzi, de centură ocolitoare, dar și legislația trebuie să devină mai puternică și șoferii mai disciplinați”, a mărturisit Klaus Iohannis, conform Digi24.ro, în urmă cu un an.