Noul film ‘Black Panther’ va avea premiera luna aceasta

Webeditor: Bogdan Mihai Author: Silviu Bunea
Actualizat: 13 sep 2020, 08:25

O nouă peliculă ce aparţine universului Marvel urmează să fie lansată în cinematografe în luna februarie.

“Black Panther” (Pantera Neagră) va fi noul film regizat de către Ryan Coogler şi va reprezenta ecranizarea personajului de bandă desenată cu acelaşi nume. Coogler este regizorul şi scriitorul de origine americană cunoscut datorită unor filme precum „Fruitvale Station” din anul 2013 sau „Creed” din 2015.

 

Povestea urmăreşte personajul interpretat de către Chadwick Boseman, T’Challa, rege al unei ţări fictive din teritoriul African, denumită Wakanda. După ce şi-a făcut apariţia în filmul Captain America: Civil War, a câştigat admiraţia publicului şi acum va fi în centrul acţiunii noului film. Acesta este înzestrat cu puteri supranaturale iar spre deosebire de alţi supereroi, costumul acestuia se formează singur în jurul corpului său, schimbarea fiind una de câteva secunde. Cu o agilitate şi forţă ieşită din comun, acesta trebuie să se alăture agentului CIA, Everett K. Ross şi echipelor speciale Dora Milaje pentru a preveni izbucnirea unui război.

Ţara asupra căreia domneşte este una izolată însă foarte dezvoltată din punct de vedere tehnologic. Deasemenea este teritoriul pe care creşte „planta în formă de inimă”, responsabilă pentru puterile sale. Motivul pentru care acest popor a rămas într-o oarecare anonimitate şi a ales izolarea este pentru a nu fi exploataţi şi controlaţi de către marile corporaţii ale viitorului, datorită bogăţiei în resurse naturale, mai exact în vibranium. Acest vibranium este un metal preţios descoperit pentru prima dată într-un meteorit şi din care se poate fabrica armament de înaltă calitate.

Această ţară fictivă este împărţită în triburi, iar fiecare dintre ele trebuie să cadă de acord cu privire la instaurarea noului rege. Însă, după întoarcerea lui T’Challa pentru a-şi servi ţara din poziţia tronului, nu toată lumea este chiar atât de fericită cu încoronarea războinicului. Acest fapt este făcut evident datorită prezenţei unor facţiuni din cadrul statului care complotează împotriva lui şi au ca scop principal manufactura şi exportul de arme din vibranium.

Cunoscând precedentele lansări aparţinând acestui univers al benzii desenate, ne putem aştepta la un film plin de scene de acţiune, efecte speciale spectaculoase şi răsturnări de situaţie. Fără a divulga prea multe detalii în legătură cu acţiunea filmului, putem spune doar că va exista o scenă incredibilă de luptă, filmată în oraşul Busan din Coreea de Sud, ce va implica mai bine de o sută de maşini şi peste şapte sute de oameni. Chiar dacă filmarea s-a încheiat încă din luna aprilie a anului trecut, pelicula este în prezent încă în perioada de post producţie.

Universul Marvel cu siguranţă a revoluţionat modul în care privim filmele cu supereroi. Aceştia au făcut o diferenţă atât de mare în lumea filmului încât poate fi comparată cu popularizarea skateboardului de către Tony Hawk sau redefinirea ideilor convenţionale ale jocului de poker de către profesionistul Chris Moneymaker. Ne putem aştepta la încă cel puţin trei filme în care să apară Boseman drept „Black Panther” deoarece actorul a semnat un contract pentru cinci filme cu casa de producţii. Mai mult decât atât este primul film adaptat după o bandă desenată în care personajul principal este de culoare.

Filmul va ajunge pe marile ecrane din România în data de 16 Februarie şi fanii genului vor avea prilejul să afle mai multe detalii despre acest supererou misterios.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.