Noutăți în privința parcărilor în Capitală. Ce trebuie să știe șoferii despre plata locurilor pe care le ocupă

Autor: Lavinia Medrea

Ce trebuie să știe șoferii despre plata locurilor pe care le ocupă

Sursa: Facebook Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că există o înțelegere între consilierii generali potrivit căreia se vrea un tarif unic pentru toate locurile de parcare deținute de Primăria Capitalei.

Întrebat dacă există la nivelul municipalităţii posibilitatea de a schimba regulile legate de parcare, în așa fel încât să nu existe zone diferenţiate, ci un tarif unic de cinci lei, Nicuşor Dan a oferit mai multe explicații.

Noi reguli în privința locurilor de parcare deținute de Primăria Capitalei

„În momentul de faţă există zona zero cu 10 lei, zona I cu 5 lei şi zona II cu 2,5 lei, dar în zona II sunt extrem de puţine locuri de parcare- nu ştiu dacă sunt 150-200, din cele 10.000

care există cu totul. Şi atunci, pentru moment, pentru ca lucrurile să fie simple pentru toată lumea, este o propunere care este îmbrăţişată de consilierii generali, să simplificăm foarte tare regulamentul acesta. (n.r.: Această propunere) nu este în vigoare acum, dar vă confirm că aceste discuţii există şi există, practic, un consens pe subiectul acesta”, a explicat Nicușor Dan, în cadrul unei emisiuni TV.

Citeste si: Se schimbă regulile privind parcările în București, începând de astăzi! Șoferii vor fi amendați dacă parchează ilegal

De asemenea, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a observat că oamenii au început să-și lase mașinile la marginea orașului pentru a se deplasa cu mijloacele de transport în comun, de când s-a introdus tarifarea parcărilor. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Deodată, s-a populat mult mai mult parcarea din Cora Pantelimon. De ce? Pentru că dacă tu vei spune că parcarea în centrul Bucureştiului este gratuită, oricâte park and ride-uri vei face în jurul Bucureştiului, nimeni nu o să îşi lase maşina acolo, să urce într-un mijloc de transport în comun, să vină în centru”, a declarat oficialul.

Se vor marca 150.000 de locuri de parcare, conform regulamentului

Nicuşor Dan a declarat că municipalitatea aplică regulamentul de parcare pentru a civiliza traficul. Edilul Capitalei a precizat că au fost marcate, până acum, 10.000 de locuri de parcare, dar numărul va crește până la 150.000 de locuri, într-un an şi jumătate.

Citeste si: Cât costă parcările în țările din Uniunea Europeană. Locurile de parcare din București sunt pentru doar un sfert din totalul mașinilor

„Nu aplicăm regulamentul acesta ca să luăm bani la buget, ci pentru a face un trafic mai civilizat, aşa cum oraşele occidentale l-au făcut de-acum 30-40-50 de ani. Pentru a marca cele- probabil- 150.000 de locuri de parcare din tot ce înseamnă inel central, o să ne ia un an- un an şi jumătate. Şi atunci când o să terminăm asta, o să se vadă cu adevărat”, a mai declarat primarul general al Capitalei.