Noutăți pentru cei care circulă cu trotinetele electrice! UE cere polițe RCA

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 18 nov 2022, 04:55

Noutăți pentru cei care circulă cu trotinetele electrice! UE cere polițe RCA

Sursa: PixaBay

Începând cu anul viitor, persoanele care circulă cu trotinetele electrice vor plăti polițe RCA, având în vedere multitudinea de accidente în care au fost implicate persoanele care conduceau trotinete electrice.

Pentru că majoritatea oamenilor care merg pe trotinetele electrice sunt o problemă reală pentru șoferii de autoturisme din trafic, Uniunea Europeană va cere de anul viitor polițe RCA obligatorii.

Persoanele care circulă cu trotinetele electrice trebuie să aibă RCA obligatoriu

„Circulă prin locuri nepermise, sunt de multe ori neatenti si pot sa ajunga in pericol si ei si sa puna in pericol si pe alţii”, a declarat un șofer.

Un bărbat care circula cu o trotinetă electrică s-a ciocnit cu un biciclist. Acesta a suferit câteva contuzii ușoare, dar a scăpat cu viață, având în vedere că din spate veneau alte maşini. Sute de accidente în care au fost implicate trotinete electrice s-au petrecut în ultimii ani, iar unele dintre ele s-au soldat și cu moartea celor care le conduceau.

Citeste si: Decizie fără precedent! Guvernul interzice trotinetele electrice pe trotuare, în România. Cum motivează Executivul această hotărâre

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Având în vedere cele menționate sus, Uniunea Europeană va introduce RCA-ul obligatoriu ca lege în România în 2023. 

„Pentru a face o astfel de asigurare înseamnă că trotineta respectivă trebuie înregistrată la administraţia locală”, a declarat Mădălin Roşu, Biroul Asigurătorilor de Autove­hi­cule din România (BAAR).

Citeste si: Vești proaste pentru șoferi! Ce trebuie să știe proprietarii de mașini vechi? Nouă regulă pentru RCA

Asigurarea va funcţiona la fel ca poliţa RCA încheiată în cazul unei maşini. Va despăgubi orice daună pe care cineva o produce altei persoane, materială sau corporală. 

„Pot ajunge nişte despăgubiri la câteva sute de mii sau chiar spre milionul de euro. De asta este necesară o astfel de protecţie”, a mai declarat Mădălin Roșu. RCA-ul pentru trotinetele electrice vor funcționa exact ca în cazul unei mașini: va despăgubi orice daună materială sau corporală. 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.