UPDATE! Novak Djokovic a fost expulzat din Australia, dupa ce a pierdut procesul împotriva guvernului australian. Ce a transmis tenismenul la scurt timp după decizia Curții

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 16 ian 2022, 14:33

Novak Djokovic a pierdut procesul împotriva guvernului Australiei

Sursa: Facebook Novak Djokovic

Contestația lui Novak Djokovic a fost analizată de trei judecători de la Curtea Federală a Australiei și au decis că autoritățile australiene au procedat legal când i-au anulat viza.

Update: Novak Djokovic a fost nevoit să părăsească Australia, la scurt timp după ce instanța federală a decis că Guvernul australian a procedat legal atunci când i-a anulat viza sportivului.
Astfel, la scurta vreme după decizia Curții, tenismenul a părăsit Australia la bordul unui avion Emirates, spre Dubai. Plecarea lui Novak Djokovic a fost decisă la zece zile de la izbucnirea scandalului în ceea ce privește viza să de ședere în Australia.

Astfel s-a încheiat un lung șir de discuții plecate de la faptul că tensimenul nu este vaccinat și totodată s-ar află de partea mișcării antivacciniste.
Până la decolarea avionului, sportivul s-a aflat sub escortă poliției federale australiene.

După ce Ministrul Imigrării din Australia, Alex Hawke, și-a folosit puterea pentru a anula viza tenismenului sârb, avocații tenismenului Novak Djokovic au depus o contestație împotriva acestei decizii neașteptate.


”Anularea vizei intervine în momentul în care persoană este în detenție în acel spațiu special. Procedura a fost întârziată doar de plângerea în instanță a jucătorului”, a declarat atunci Alex Hawke, Ministrul Imigrării din Australia.

Novak Djokovic a pierdut procesul împotriva guvernului australian, viza i-a fost anulată!

Celebrul Novak Djokovic a pierdut procesul împotriva guvernului Australiei, care îi anulase viza de intrare în țară.

Totodată judecătorii de la Curtea Federală a Australiei au decis că Djokovic să suporte și costurile judiciare ale apelului.
În urmă cu câteva zile Guvernul australian și-a motivat anularea vizei prin impactul tenismanului sârb asupra sănătățîi publice, demosntrand faptul că tenismenul se află de partea mișcării antivacciniste din Australia, iar țara nu poate acceptă prezența lui, deorece este mult prea cunoscut în lumea întreagă și poate influență publicul larg.

”Nu face parte din atribuția instanței să decidă asupra fondului sau înțelepciunii deciziei”, a precizat judecătorul James Allsop, cel care a condus ședința.

Audierile au durat circa cinci, după care cei trei judecători ai Curțîi Federale s-au retras pentru a delibera verditul final. Avocatul ministrului Imigrării a declarat în fața instanței faptul că Novak Djokovic este perceput de oameni că susține mișcarea antivaccinista, iar prezența lui în Australia poate influența populația.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Viza lui Novak Djokovic a fost anulată. Tenismenul ar urma să fie expulzat din Australia

La scurt timp după decizia Curțîi, Novak Djokovic a lansat un comunicat de presă în care a transmis că este ”extrem de dezamăgit” de această decizie.

”Respect decizia Curțîi și voi coopera cu autoritățile competențe în ceea ce privește plecarea mea din Australia.
Sunt extrem de dezamăgit de decizia Curțîi de a respinge cererea mea de revizuire judiciară a deciziei ministrului de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia și nu pot participa la Australian Open. Mă simt inconfortabil că accentul din ultimele săptămâni a fost asupra mea și sper că acum ne putem concentra cu toții asupra jocului și turneului pe care îl iubesc. Aș dori să le urez jucătorilor, oficialilor turneului, personalului, voluntarilor și fanilor toate cele bune pentru turneu”, a precizat tenismenul sârb, potrivit biziday.ro

Citeste si: Novak Djokovic recunoaște că a mers infectat cu Covid 19 la evenimente! Câți ani de închisoare riscă!

 


Dana Roba încă așteaptă să închidă definitiv capitolul cu fostul său soț, Daniel Balaciu. Până atunci, „amintirile” se mai numără doar în bani.