Novak Djokovic a sfârșit cu viza anulată de Australia! Marele jucător de tenis a fost audiat mai bine de șase ore în aeroport

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 07 ian 2022, 11:10

Nojak Djokovic a sfârșit cu viza anulată de Australia și a fost expulzat! Marele jucător de tenis a fost audiat mai bine de șase ore în aeroport

Sursa: Facebook Novak Djokovic

Tenismenul sârb Novak Djokovic, cel mai bun jucător al tenisului masculin, a fost blocat miercuri pe aeroportul din Melbourne din cauza unei probleme cu viza.

Novak Djokovic, cel mai bun jucător tenismen din lume, a luat marţi avionul spre Melbourne, dar acesta nu ar fi completat formularul corect pentru tipul de viză pe care l-a cerut. El a aterizat pe aeroportul Tullamarine, din Melbourne, la ora locală 23:30 (ora 14.30, ora României), iar după mai bine de șase ore, autoritățile au hotărât să nu-i permită accestul în Australia celui mai bun jucător de tenis din lume.

Lui Djokovic I s-a cerut să părăsească Australia joi, pentru că nu a transmis corect dovezi corespunzătoare pentru intrarea în Australia. Viza i-a fost, ulterior, anulată.

Novak Djokovic a fost expulzat și i s-a anulat viza

Serviciul vamal federal a apelat la guvernul statului Victoria, Melbourne, când s-a observat faptul că echipa lui Novak Djokovic a cerut o categorie greșită de viză.

Djokovic a încercat să intre în ţară cu o viză de muncă ce „necesita acordul guvernului statului Victoria”, conform The Australian.

Citeste si: Simona Halep, eliminată de la US Open de Elina Svitolina! Câți bani a încasat românca și ce urmează pentru ea

Federaţia australiană de tenis (TA), organizatoarea turneului Australian Open, a transmis marţi că Novak Djokovic a primit o „derogare medicală” pentru a putea juca primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie).

Această derogare medicală, ale cărei motive nu au fost explicate, a pornit multe controverse în Australia, în presă, în spațiul politic şi cel sportiv.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Pe de altă parte, premierul australian Scott Morrison a transmis miercuri că îi va cere lui Novak Djokovic să dovedească faptul că derogarea medicală pe care a primit-o pentru a participa la Openul Australiei este bine întemeiată, altfel va fi trimis acasă.

Citeste si: Când începe US Open 2021. Novak Djokovic, spre titlul de Grand Slam cu numărul 21! Participă sau nu Simona Halep?

Directorul Openului Australiei, Craig Tiley, preşedintele Federaţiei australiene de tenis, a declarat că „ar fi cu siguranţă util dacă Novak ar explica condiţiile în care a solicitat şi a obţinut o derogare”.

  „Îl încurajez să vorbească despre asta cu comunitatea.

Am trecut printr-o perioadă foarte dificilă în ultimii doi ani şi aş aprecia câteva răspunsuri la asta”, a mai precizat acesta.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?