Nu ai folosit WC-ul corect pana acum! Iata de ce!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 23 sep 2020, 19:05

Poate ca nu este cel mai "tentant" subiect despre care poti citi, dar e foarte important pentru sanatate. Se pare ca modul in care noi, occidentalii, folosim vasul de toaleta nu este unul tocmai corect.

De ce nu folosim corect WC-ul

Exista in continuare multe popoare care folosesc corect WC-ul, avand toalete construite astfel incat sa respecte pozitia naturala a corpului in momentul scaunului. Totusi, noi facem parte din lista acelor popoare care au adoptat vasul de WC pe care se sade. Studiile recente au aratat ca acestea sunt de fapt daunatoare pe termen lung pentru sanatatea noastra. Iata de ce!

1.

Toaletele moderne provoaca o serie de boli

Un studiu publicat in jurnalul israelian Journal of Medical Sciences a aratat faptul ca pozitia pe care o adoptam noi atunci cand ne asezam pe vasul de WC poate avea repercursiuni serioase asupra sanatatii. Printre bolile cauzate de aceasta pozitie nefireasca se numara boala lui Crohn, afectiunile pelvine, cancerul de colon, inflamarea intestinala sau hemoroizii. Conform cercetatorilor, frecventa acestor boli este mult mai mare in randul celor care se asaza pe vasul de WC decat in randul celor care folosesc toalete de tip turcesc.
Citeste continuarea pe k fetele.ro!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”