„Nu am întâlnit niciodată așa ceva”. Un medic din Germania este uimit de numărul din ce în ce mai mare al bolnavilor

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 19 dec 2022, 16:20

„Nu am întâlnit niciodată așa ceva”. Un medic din Germania este uimit de numărul din ce în ce mai mare al bolnavilor

Sursa: pexels

Un medic din Germania susține că numărul persoanelor bolnave este în continuă creștere, dar și că a atins un nivel extrem de ridicat și nu este vorba de pacienții bolnavi de COVID-19.

Un medic din Germania susține că, în țara sa, numărul bolnavilor este din ce în ce mai mare, iar, în unele regiuni, aproape toate paturile de la Terapie Intensivă sunt ocupate.

Un medic din Germania este îngrijorat din cauza numărului mare de îmbolnăviri

Un medic ATI a declarat că din ce în ce mai mulți oameni se îmbolnăvesc și nu mai este vorba de pacienți care suferă de COVID-19.

„Rata de îmbolnăvire în rândul populaţiei este extrem de ridicată în prezent. Nu am mai întâlnit niciodată aşa ceva”, a spus Christian Karagiannidis, președintele Societății germane pentru Terapie Intensivă și medicină de urgență, în cadrul unui interviu acordat pentru Rheinische Post.

În multe regiuni din Germania, aproape toate paturile de la Terapie Intensivă sunt ocupae și, de ceva timp, nu virusul COVID-19 este cel responsabil pentru bolile care aduc oamenii în spital.

„În acest moment ne confruntăm cu o largă gamă de boli: gripă, virusul respirator RSV, coronavirus şi alte afecţiuni respiratorii, plus urgenţele obişnuite”, a mai precizat acesta.

Citește și: Celine Dion a fost diagnosticată cu o boală incurabilă. Cu ochii în lacrimi, artista a vorbit despre boala rară de care suferă

Mai mult decât atât, Germania se confruntă cu lipsuri ale anumitor medicamente, iar Christian Karagiannidis a cerut ca statul și producătorii locali să asigure producerea și stocarea medicamentelor, pentru ca, oricând va fi nevoie, acestea

să fie disponibile.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„Acest lucru va fi costisitor, dar consider că este îngrijorător pentru o ţară ca Germania să se confrunte cu astfel de penurii, mai ales în acest an, cu atâtea infecţii”, a mai precizat președintele Societății germane pentru terapie intensivă și medicină de urgență.

România se confruntă cu un val de viroze extrem de puternic

Gripa și răceala au făcut ca, de ceva timp, spitalele din România să nu mai poată face față numărului mare de copii care ajung cu diferite viroze respiratorii.

Medicii nu mai fac față, spitalele sunt pline ochi, iar cazurile în care pacienții trebuie să aștepte ore bune până să fie consultați nu mai ne sunt deloc străine.

Tocmai din acest motiv, Alexandru Rafila, ministrul Muncii, a anunțat deschiderea a 59 de centre de evaluare ce asigură asistență medicală pediatrică în cazul copiilor care se confruntă cu viroze respiratorii.

Citește și: Mâna Alexiei, fata care și-a pierdut membrele superioare în urma unui accident produs în Pașcani, a fost găsită de fratele ei, între fiarele autocarului

„Au fost înfiinţate centre de evaluare care asigură asistenţa medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii, pentru a uşura accesul la asistenţă medicală pentru copii şi pentru a reduce aglomeraţia şi

timpul de aşteptare în Unităţile de Primiri Urgenţe. Pentru aceasta, a fost modificat ordinul ministrului Sănătăţii nr. 1.513/2020”, a spus Rafila, la începutul lunii decembrie.

 


Episodul 24 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi, 4 iulie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.