Nu dati copiilor antibiotice dupa ureche! Este semnalul de alarma pe care medicii il trag

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 04:21

Cercetatorii americani au descoperit ca aceste medicamente, date micutilor sub 6 luni, ii afecteaza pe termen lung.

Vedem tot mai multi copii supraponderali pe strada. Dam vina pe alimentatie si ne intrebam cum de un copil care aleaga mai tot timpul poate ajunge asa. Dar care este legatura dintre antibiotice si obezitatea la copii?

Raspunsul vine din America, acolo unde cercetatorii au facut un studiu care a scos la iveala faptul ca bebelusii care primesc antibiotice au cu 22 la suta mai multe (ne)sanse sa devina obezi pana la 3 ani.

Riscul se mareste pe masura ce copiii cresc.

Dar, ce ne facem cand vin virozele? Parintii spun ca medicii prescriu cu prea mare usurinta antibiotice.  „ Sigur, cu antibiotic e mai usor pentru ca daca cumva se suprainfecteaza bacterian o sa ii mearga mai bine copilului si o sa fie mai putine zile de boala, doar ca raspunsul pe timp lung al organismului s-ar putea sa ne faca mai mult rau decat bine.”,

afirma pediatrii.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Grav este ca automedicatia a devenit o adevarata moda la romani. Medicii  atrag atentia ca nici adulti nu ar trebui sa ia pilule dupa ureche, nici macar atunci cand este vorba despre o simpla viroza respiratorie. Boala tratata necorespunzator se poate agrava.

Studiul cercetatorilor americani a fost realizat pe 10 mii de copii si potrivit acestuia antibioticele influenteaza cresterea in greutate la om si, in special, la copii.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.