„Nu este al meu și nici casa nu este a mea'' Ilan Laufer, declarații exclusive despre căminul de bătrâni care funcționa fără autorizație

Author: Oana Picerea
Actualizat: 12 apr 2024, 04:20

Ilan Laufer, declarații exclusive despre căminul de bătrâni care funcționa în casa tatălui său

Un cămin social din județul Ilfov funcționa fără autorizație, într-o vilă care aparținea familiei fostului ministru al Mediului de Afaceri, Ilan Laufer. Vecinii au chemat poliția iar echipajele au ajuns la poarta casei după apelurile făcute de oameni.

 Ilan Laufer a povestit în exclusivitate pentru kanald.ro despre căminul care funcționa în fosta casă a tatălui său și de la ce a pornit totul.

Cui aparținea, de fapt, căminul de bătrâni

''Este cel mai mare fake-news care s-a dat împotriva mea vreodată. In titlu sunt trei declaratii care toate trei sunt mincinoase, începând cu faptul că asociază acel azil cu un azil al groazei, acolo erau condiții nu știu daca 1% din căminele de bătrâni aveau asemenea condiții și nu o spun eu, o spun toate autoritățile care au venit

să vadă, avea toate autorizațiile înainte să înceapă funcționarea și nu este al meu și nici casa nu este a mea. Deci, casa este a tatălui meu. Tatăl meu a semnat o promisiune de vânzare-cumpărare anul trecut cu o persoană fizică, care a vrut să facă acolo un cămin pentru bătrâni.

Eu atât am știut. Nu am știut că vor fi acolo și persoane cu dizabilități, că asta a fost marea problemă care i-a supărat pe vecini.

După ce s-a semnat acel antecontract de vânzare-cumpărare, dânsa a preluat spațiul, a cerut să i se facă și un contract de comodat ca să își poată desfășura activitatea în legalitate. S-a autorizat și a deschis acel centru''
, a spus fostul ministru al Mediului de Afaceri.

Vecinii au făcut reclamații în repetate rânduri

'' După care s-a declanșat jihadul, în sensul că vecinii au zis că ei sub nicio formă nu doresc să fie în vecinătate cu un cămin pentru bătrâni și persoane cu dizabilități.

Apropo de ipocrizia totală în care se află societate românească, care nimeni nu dorește să aibă în apropiere un centru de bătrâni, iar legislația europeană obligă toate aceste centre să se mute în comunități. La presiunile infinite ale vecinilor și chemat zeci de controale și chemat poliția de zeci de ori, au fost nenumărate controale care au plecat de acolo fără sa dea sancțiuni pentru că nu aveau pe ce.
Acolo chiar e un cămin de 5 stele.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Luna trecută au venit cei de la DSP și au considerat că gardul trebuie înălțat cu 20 de centrimetri, că piscina trebuie să fie împrejumuită și incă o balustradă. Vă spun spun că știu că m-a rugat tatăl meu să trimit acolo doi muncitori fiindcă femeia respectivă nu avea pe nimeni care să îi facă aceste remedieri.

S-au realizat în 3 zile, s-au trimis dovezile că s-au remediat, către DSP, nu au mai vrut să vină să constate. Au venit din nou în control, dânsa crezând că vin să constate remedierea, dânșii au venit să constate că dânsa functionează cu licența suspendată. Și de aici a pornit totul.

Vecinii iar au chemat poliția, presa și uite așa am ajuns eu cu un azil al groazei, care e un azil de 5 stele, care nu este al meu și nici casa nu este a mea'',

a declarat exclusiv Ilan Laufer pentru kanald.ro

Citește și: Noi descoperiri despre ,,azilele groazei": 11 unități au fost închise iar activitatea altor 25 a fost suspendată, la nivel național

 

I