Nu-i taram pe intreg cuprinsul Deltei in care sa simti mai bine decat aici ca lumea ti se asterne la picioare!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 aug 2021, 03:10

Intinderea de ape si stufaris, amestecata printre coline domoale si vegheata de cetatea medievala, e de o frumusete sora cu Raiul.

La Enisala, pana si bucatele pescaresti va vor merge la suflet. Iar dobrogenii stiu sa împleteasca armonios ospitalitatea romaneasca si cele mai frumoase povesti. Colegii mei, George Mihai si Cosmin Ciobanu va întreaba, ca-n fiecare vineri

Am ajuns la cetatea Enisala, construita acum  mai bine de sapte veacuri de catre genovezi si re-cladita mai apoi, pe la 1400, de catre Mircea cel Batran. Cetatea a fost amplasata in mod special aici, sus.

Este cel mai inalt punct din aceasta zona a Dobrogei si este strajuita, de-o parte si de cealalta, de lacurile Babadag si Razelm. Se spune ca, daca ajungi acolo, sus, ai senzatia ca stapanesti vazduhul, ca ai cucerit lumea.

Taram legendar aici, la Enisala. Plin de istorie. E minunat ca oamenii pastreaza, inca, destule marturii despre vremurile apuse. La fel de minunat este ca exista si oameni care fac altele, le construiesc de la zero.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

"Aproape la fiecare pas, ma rog, impropriu spus pas, ca suntem in barca, ti se ofera, asa, cate-o ocazie sa importalizezi o amintire de neuitat.

Majoritatea clientilor care vin, tot la fel, cu aparate, fotografii si de-aceeaa am vrut s-avem si-o lotca mai mica, sa mergem mai incet, sa poata sa importalizeze tot ce pot vedea pe traseu. ”, spune ghidul taramului de vis.

„Am incercat sa combinam aproape toate stilurile care sunt in Dobrogea, turcesc, tataresc, lipovenesc, grecesc… E important de spus ca la numai 55 de euro poti sa te bucuri de servicii all-inclusive si la un standard de calitate ridicat chiar si aici, asa, ai spune, intr-o margine de lume, aproape.”