''Nu ieșise la suprafață de câteva minute'' Un băiat de 14 ani din Suceava s-a înecat într-un baraj

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 17 iul 2024, 10:47

Un adolescent de 14 ani a murit înecat în apele unui baraj

Sursa: ISU Suceava

Un băiat de 14 ani și-a pierdut viața în apele unui baraj dintr-un sat sucevean, fiind a doua victimă a înecului din județ de la începutul verii.

O tragedie zguduie un sat din județul Suceava, unde un băiat de 14 ani și-a pierdut viața înecat într-un baraj situat la marginea localității. Incidentul, petrecut în după-amiaza zilei de ieri, a alarmat întreaga comunitate, iar eforturile medicilor chemați de urgență au fost în zadar, băiatul fiind declarat decedat la scurt timp după recuperarea sa din apă.

Băiatul de 14 ani s-a înecat în apele unui baraj

Potrivit martorilor, băiatul se afla la scăldat împreună cu doi prieteni. Într-un moment de neatenție, cei doi au observat că prietenul lor nu mai iese la suprafață și au dat imediat alarma, apelând serviciul de urgență 112. Răspunsul prompt al echipei de intervenție a ISU Suceava nu a fost însă suficient pentru a salva viața copilului.

Maior Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, a oferit detalii despre intervenție: „După apelul de la 112, în care martorii spuneau că băiatul nu mai ieșise la suprafață de câteva minute, ne-am deplasat imediat la

fața locului. Trupul băiatului a fost recuperat și adus la mal de către colegii aflați cu barca, care au început manevrele de resuscitare. Din nefericire, acestea nu au avut rezultat, iar medicul nu a putut decât să constate decesul”
.

Citește și: Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Geta Sterp vorbește despre purtatul centurii de siguranță în timpul saricinii: „Eu îmi imaginam că dacă mă oprește poliția, o să îi arăt ceva de la medic cum că sunt însărcinată și scap ieftin.”

Citește și: Imagini rare din iahtul cu care Irinel Columbeanu o ducea pe Monica Gabor la școală! Ambarcațiunea are, acum, un nou proprietar

Al doilea incident de acest fel în județul Suceava

Incidentul de ieri este cel de-al doilea caz tragic de acest fel în județul Suceava de la începutul verii. Cu trei săptămâni în urmă, un alt băiat, în vârstă de doar 10 ani, din localitatea Liteni, a fost găsit fără viață în apele râului Siret. Trupul său a fost recuperat de pompieri la 24 de ore după ce s-a înecat.

Astfel de tragedii evidențiază pericolele pe care le prezintă scăldatul în locuri neamenajate și fără supraveghere. Autoritățile locale și inspectoratul pentru situații de urgență fac apel către toți părinții și tinerii să fie extrem de prudenți și să evite scăldatul în locuri nesigure. De asemenea, este recomandată supravegherea constantă a copiilor în timpul activităților recreative în apropierea apei.

Comunitatea locală este profund afectată de pierderea băiatului, iar oamenii își exprimă regretul și solidaritatea față de familia îndurerată.

În astfel de momente, sprijinul comunității și al autorităților este esențial pentru a ajuta familia să treacă peste această pierdere imensă.

În urma acestui incident tragic, autoritățile locale vor reevalua măsurile de siguranță în zonele de agrement și vor intensifica campaniile de informare privind pericolele scăldatului în locuri neamenajate. Totodată, se vor organiza sesiuni de informare și prevenire pentru a educa tinerii și părinții despre importanța respectării regulilor de siguranță în apropierea apelor.