Acest lucru cu toate că sună firesc şi uşor de făcut la nivel teoretic, în ceea ce priveşte aplicarea sa practică, lucrurile stau destul de diferit, mai ales atunci când posibilităţile sunt limitate.
Din fericire, există câteva soluţii simple pentru amenajarea debaralei tale care nu vor necesita renovări sau modificări ale structurii apartamentului, soluţii care te vor ajută să-ţi depozitezi mult mai eficient lucrurile necesare.
Uşile Glisante şi rafturile potrivite
O soluţie inteligentă şi cu efect imediat este să apelezi la minunile pe care o uşă glisantă le poate face pentru un spaţiu mic. Cu siguranţă acum te întrebi care este diferenţa dintre o uşă normală şi una glisantă în acest context. Ei bine, faptul că este mai subţire şi nu necesită spaţiu adiţional pentru deschiderea acesteia, uşa glisantă este sfatul celor mai mulţi designeri de interior atunci când se pune problema eficientizarea spaţiilor mici.
Mici sau foarte mici, cam aşa se caracterizează dimensiunile pe care le poţi regăsi la debaralele obişnuite ale apartamentelor. Acestea sunt în majoritatea cazurilor compuse doar din câteva rafturi etajate unde de obicei ai loc să pui doar borcane sau cutii. Tocmai datorită acestui fapt, nu vei avea nevoie de rafturi mari şi complexe. Astfel, din nevoia de avea acces rapid la necesităţi, simplitatea şi eficienţa sunt calea cea mai bună.
De cealaltă parte, în debaralele mari poţi să îţi muţi maşina de spălat şi parte din haine acolo, aşa vei economisi foarte mult spaţiu în baie dar şi în restul camerelor. Spaţiul în plus într-o astfel de încăpere nu strică niciodată, astfel îl poţi adapta cerinţelor şi nevoilor care apar mereu.
Iluminarea şi accesibilitatea
Multe rafturi, multe obiecte, dar puţină vizibilitate. Acest lucru te face de cele mai multe ori să pierzi timp inutil căutând ceea ce ai nevoie sub stres şi frustrare pentru faptul că nimic nu stă la locul lui.
În general, vizibilitatea şi accesibilitatea merg mână-n-mână, astfel, o idee foarte bună poate fi lipirea unor bileţele pe rafturile tale încât să ştii unde vei găsi mereu ceea ce ai nevoie într-o fracţiune de secundă fără să te frustrezi că nu găseşti ceva.
Tocmai de aceea , un alt truc este să aşezi obiectele mici, precum borcanele sau conservele pe rafturile superioare, astfel, le vei vedea din prima. Spre deosebire de obiecte precum cutii sau unelte care sunt de dimensiuni mai mari şi mai grele, acestea pot fi mult mai inaccesibile dacă nu sunt aşezate la un nivel inferior de unde le poţi lua fără să rişti să le dărâmi pe toate celelalte lucruri
În cele din urmă, ideile de amenajare ale debaralei tale converg în general spre ceea ce se regăseşte mai sus, accesibilitatea şi eficienţa fiind ceea ce le caracterizează. Atât locuinţele mari cât şi cele mici sunt predispuse în timp să devină supra-aglomerate, iar din pricina ataşamentului faţă de obiecte, acesta devine cel mai mare impediment. Cu toate acestea nimeni nu spune că nu le poţi avea pe ambele variante, lucurile la care ţii şi cele de care ai nevoie pot împărtăşi acelaşi loc, doar puţină imaginaţie.