Deși sezonul rece s-a terminat, varza murată poate fi consumată și în sezonul cald, dacă știți să utilizați câteva trucuri. Iată cum vă puteți bucura de ea pe o perioadă mai lungă de timp.
Ce puteți face cu varza murată primăvara?
Atunci când doresc să păstreze legumele în condiții mai bune, gospodinele apelează la o serie de trucuri Același lucru îl puteți face și cu varza murată.
Citește și: Rețetă tradițional românească: Fasole bătută cu ceapă călită
Învățați să depozitați corect atât frunzele cât și cotoarele acesteia, iar probabilitatea ca aceasta să se strice va fi minimă. În loc să aruncați varza din recipientul din cămară, o puteți pregăti astfel încât să o folosiți la prepararea mâncărurilor timp de mai multe săptămâni.
Iată cum puteți păstra corect frunzele de varză
Pentru a păstra frunzele de varză pentru un timp mai lung, trebuie mai întâi să scoateți cotorul care riscă să se strice în butoiul cu legume pentru iarnă. După care trebuiesc stoarse foarte bine, fiecare căpățână de zeamă. Dacă vreți să gătiți un preparat pe bază de varză murată, folosiți exact câte foi aveți nevoie.
Păstrați și resturile care rămân din legumă.Citește și: Saleuri cu cașcaval, mac, susan și chimen – o rețetă pentru toată lumea
Frunzele, chiar și restul, pot fi depozitate în punguțe din plastic. Trebuie doar să le așezați în punguțe mici în funcție de câte aveți nevoie pentru o tură de sarmale sau pentru a găti un anumit fel de mâncare. La
final, pungile le puteți așeza în congelator.Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Gospodinele susțin că varza își păstrează gustul aproximativ 6 luni din momentul în care a fost depozitată.
Procedând în acest mod, nu veți mai face risipă alimentară și vă veți putea bucura de gustul autentic al preparatelor făcute în casă.
Cum puteți depozita murăturile și gemurile ca să nu se strice?
Nu doar rețeta contează atunci când vreți să pregătiți murăturile sau gemurile pentru iarnă ci și modul în care alegeți să le depozitați.
Temperatura la care sunt depozitate conservele este foarte importantă. Astfel, ideal ar fi ca acestea să fie ținute în pivniță sau într-un loc unde temperatura nu depășește 12 grade Celsius.
Dacă alegeți să le depozitați pe balcon, ideal ar fi să aveți un dulap cu pereți groși din lemn şi să le acoperiți cu o pătură. De asemenea, este foarte important ca locul de depozitare să fie aerisit.
Nu puneți borcanele direct pe jos şi nici prea aproape de tavan. Așezați-le pe rafturi la distanţă de 5-10 cm unele de celelalte pentru ca aerul să poată circula așa cum trebuie.
Dacă observați că murăturile sau gemurile încep să facă mucegai trebuie să acționați imediat. Mai exact, scoateți afară conținutul borcanului, strecurați saramura prin tifon şi spălați bine recipientul inclusiv capacul. Puneți saramura înapoi şi aveți grijă să închideți perfect borcanele, iar în cazul gemurilor care pot face deasupra mucegai, se curăță stratul depus, se mai fierbe odată gemul ca să scadă puțin şi apoi se toarnă în borcanele curățate.
Sursă: playtech.ro