„Nu mai puteam suporta durerea”. O femeie a decis să își facă singură cezariană, după ce pierduse o sarcină din cauza travaliului lung

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 18 apr 2023, 12:59

Femeia locuia într-o zonă izolată a Mexicului și îi era imposibil să ajungă la spital

Sursa: pexels

O femeie a decis să facă orice îi stă în putință pentru a-și salva copilul, motiv pentru care, și-a făcut singură operația de cezariană. În trecut, din cauza travaliului lung, femeia pierduse o sarcină și nu a vrut ca tragedia să se repete.

O femeie din Mexic și-a făcut singură operația de cezariană, după ce durerea travaliului a devenit imposibilă de suportat. Ca prin minune, atât ea, cât și fiul ei au scăpat cu viață.

O femeie și-a făcut singură operația de cezariană

Femeia locuia într-o zonă izolată a Mexicului și îi era imposibil să ajungă la spital. Prin urmare, din cauza durerii travaliului extrem de mare, a decis să scoată singură copilul.

Aceasta locuia într-o casă dintr-un sat din munții din sudul țării, locuință care avea doar o cameră, nu avea apă, curent sau canalizare.

Conform Iflscience, femeia, pe nume Ines Ramirez Perez, avea 40 de ani în momentul cu pricina și urma să aducă pe lume cel de-al nouălea copil. Din cauza unui travaliu greu, aceasta pierduse un copil în urmă cu ceva timp.

Când femeia a intrat în cea de-a 12-a oră de travaliu, neavând de unde să primească niciun ajutor, a decis că este momentul să își facă singură operația de ceariană.

Citește și: Când se întorc elevii la școală după vacanța de Paște 2023? Iată când începe școala

„Nu mai puteam suporta durerea. În cazul în care copilul meu urma să moară, atunci am decis că va trebui să mor și eu.

Dar. dacă avea să crească, aveam să-l văd crescând și aveam să fiu cu copilul meu. Am crezut că Dumnezeu ne va salva viețile amândurora”, a povestit aceasta.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Operația pe care și-a făcut-o singură a durat o oră

Cu ajutorul unui cuțit de bucătărie, femeia și-a secționat toate cele șapte straturi care sunt secționate la o operație de cezariană, reușind să ocolească organele interne, stând ghemuită.

După o oră de chin, aceasta a reușit să scoată copilul.

Conform Jurnalului Internațional de Ginecologie și Obstretică, nou-născutul a început să plângă și a putut să respire, imediat ce a fost scos. Mai mult decât atât, femeia nu a pierdut foarte mult sânge și și-a rugat unul dintre copii să ceară ajutor, înainte de a-și pierde cunoștința.

În momentul în care, la fața locului, a ajuns și o asistentă, aceasta i-a cusut pielea la loc, folosind un ac și un fir de bumbac.

Femeia a fost dusă imediat la cel mai apropiat spital, unde a fost verificată, operația i-a fost închisă complet și a fost externată după zece zile.

Citește și: Cine este tânărul din Vâlcea care a accidentat mortal un copil în vârstă de doar 10 ani. Manevrele de resuscitare au fost în zadar

Medicii s-au asigurat că nu și-a provocat nicio rană internă și i-au administrat mai multe antibiotice.

Deși cazul ei a fost unul fericit, medicii nu încurajează astfel de practici.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.