„Nu mai rezist de durere, simt că o iau razna”. Tânăra de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoșani n-a fost băgată în seamă timp de șapte ore. Ce spune raportul DSP

Author: Lavinia Medrea

Tânăra de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoșani n-a fost băgată în seamă timp de șapte ore

Sursa: observatornews

Femeia în vârstă de 25 de ani, care a decedat vineri dimineața în Maternitatea Botoșani, nu primise îngrijiri medicale timp de aproape șapte ore, arată DPS Botoșani.

Conform Agerpres, Alexandra Ivanov a fost internată în spital la ora 23:30 cu „sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare”, diagnosticul stabilit fiind cel de „sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară”.

Tânăra care a murit în Maternitatea Botoșani n-a fost tratată timp de șapte ore

DSP Botoșani a stabilit, în cazul pacientei, că „de la ora 00:45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07:35 nu a mai fost efectuată nicio

manevră de îngrijire”.

Citește și: „Nu am aer” Ultimele mesaje ale gravidei din Botoșani, care a murit la spital în așteptarea medicilor

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„În intervalul orar 23:30- 00:45, pacientei i s-au efectuat investigaţii clinice şi paraclinice şi i s-a administrat tratament simptomatic.

La ora 00:53, analizele de laborator au fost finalizate, aflându-se la dispoziţia medicului de gardă. În intervalul orar 00:45- 07:35, nu au fost consemnate în foaie investigaţii, intervenţii terapeutice şi manevre de îngrijire. La ora 07:35, s-a consemnat agravarea bruscă a stării generale şi pacienta a fost transferată la ATI, unde i s-au efectuat manevre de resuscitare timp de 40 de minute fără succes, la 08:20 declarându-se decesul”
, menționează raportul făcut de DSP Botoșani. 

Citește și: „Nu am vrut să le fac rău” Motivul halucinant pentru care tânăra mamă din Botoșani și-a aruncat copiii de la etaj

Inspectorii sanitari au mai sesizat că „la data controlului, unitatea sanitară nu a pus la dispoziţia inspectorilor sanitari procedura/protocolul privind gestionarea unor astfel de cazuri”.

Ce măsuri se iau mai departe în cazul morții femeii

Inspectorii sanitari DSP Botoșani au cerut acte în plus de la maternitate, respectiv note de relație a întregului personal, procedurile şi protocoalele terapeutice, rezultatul analizei necroptice şi alte fișiere necesare finalizării acţiunii de inspecţie.

Conform oficialilor DSP, cazul va fi analizat și de Comisia Județeană de Analiză Profesională a Deceselor Materne.